AcasăPOLITICĂLiberalul care vrea să fie primarul Slatinei spune că va da Pădurea...

Liberalul care vrea să fie primarul Slatinei spune că va da Pădurea Strehareţi unor „oameni de afaceri” (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Candidatul PNL la Primăria Slatina afirmă cu nonșalanță că va da Pădurea Strehareți unor „oameni de afaceri”, care să o amenajeze după bunul plac. Liberalul a lucrat pentru controversata Holzindustrie Schweighofer, acuzată că a defrişat pădurile României. Recent, zona de agrement de la marginea orașului a fost reabilitată de municipalitate și redată slătinenilor.

Fostul prefect a declarat, într-un clip postat pe conturile sale de socializare, că dacă va ajunge primar va face în aşa fel încât Pădurea Strehareţi să ajungă la oameni de afaceri care să „o transforme într-o zonă de agrement”.

Candidatul PNL nu reuşeşte să explice, în clipul inserat cu imagini descărcate de pe internet, motivul pentru care va da o importantă parte a Slatinei unor afacerişti şi de ce autorităţile locale nu ar putea să continue ceea ce s-a început în zonă.

„Primarul şi primăria trebuie să creeze contextul şi oamenii de afaceri, care asta ştiu să facă, ei trebuie să vină aici să investească şi să transforme această pădure, această minunăţie de pădure, într-o zonă de agrement pentru tot oraşul”, a afirmat liberalul.

Un mod de operare ca cel expus de preşedintele PNL Slatina a fost pus în aplicare deja, chiar acolo. După 1990, lacul şi zonele adiacente din Pădurea Strehareţi au devenit proprietate privată, accesul cetăţenilor fiind interzis.

Fost angajat al firmei acuzate că a defrişat pădurile României

Prefectul de Olt nu se mândreşte cu faptul că în calitate de specialist în comunicare semna comunicate de presă pentru cotnroversata Holzindustrie Schweighofer, companie unde a ocupat poziţia de director de comunicare.

Mai mult, în urmă cu patru ani, când a încercat fără succes să devină candidat la Primăria Slatina îşi ştersese din CV menţiunea că a colaborat cu austriecii care au defrişat pădurile României.

Potrivit g4media.ro, actualul prefect de Olt și-a eliminat din profilul de pe Linkedin funcția de la Holzindustrie Schweighofer și cea de consilier al primarului PSD, lăsând doar  funcțiile de director al grupului editorial ALL (2010 – 2013), director al Fundației Principesa Margareta, co-președinte al Federației Editorilor, director al fundației Habitat for Humanity și a lucrat la cunoscutul ONG de mediu WWF. Ultima experiență profesională menționată era cea de director general al companiei de IT Barandi Solutions.

Între timp, în CV-ul liberalului de pe site-ul Prefecturii Olt a reapărut precizarea că în perioada 1 august 2016 – 1 februarie 2017 a ocupat funcţia de director comunicare şi CSR al Holzindustrie Schweighofer.

Pădurea Strehareţi, reabilitată de primărie

Zona de promenadă şi petrecere a timpului liber de la Pădurea Strehareţi din Slatina a fost reabilitată de Primărie, anul trecut, şi imediat a devenit foarte populară printre slătineni. Printre îmbunătățirile aduse în această zonă se numără asfaltarea drumului principal, iluminatul public, crearea de piste pentru bicicliști, construirea unui loc de joacă pentru copii și reabilitarea completă a zonei grătarelor.

Reamintim că, din 2016, de când a preluat funcţia de primar al Slatinei, Emil Moţ a înfiinţat Parcul Tineretului, parcul de la fostul Ştrand Progresul (Baza sportivă „Dumitru Dobrescu”), dar a şi reabilitate zona de agrement de la Pădurea Strehareţi şi Parcul Piteşti.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri