AcasăACTUALLiderii PNL au votat pentru asumarea răspunderii, dar nu ştiu măsurile

Liderii PNL au votat pentru asumarea răspunderii, dar nu ştiu măsurile

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Liderii PNL au avut duminică o ședință extrem de tensionată la Vila Lac. Ținta reproșurilor au fost președintele Nicolae Ciucă și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Deşi s-a luat în discuţie inclusiv ieşirea de la guvernare, ulterior liderii PNL au votat pentru asumarea răspunderii pentru noile măsuri fiscale.

Cei doi au fost criticați de majoritatea liderilor PNL pentru că ar fi subordonat partidul PSD-ului.

Motivul nemulțumirilor a fost pachetul de măsuri fiscale acceptat de cei doi lideri ai PNL. ”PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor și a ocupațiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunțat că măresc pensiile și cresc ajutorul pentru lemne”, a declarat un lider PNL sub protecția anonimatului.

Discuțiile în contradictoriu au fost atât de dure, încât Cristian Buican, șeful PNL Vâlcea, a propus discutarea unei variante în care PNL să iasă de la guvernare pentru a salva partidul de la căderea accelerată în sondaje. Nicolae Ciucă a respins propunerea, spunând că ”eu sunt militar și nu dezertez de pe câmpul de luptă”.

Propunerea lui Buican a fost susținută de alți lideri locali, dar nu a fost supusă unui vot și nici nu e clar dacă ea va fi reluată în altă ședință.

”O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta”

”O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta. Eu știu că țara are nevoie de stabilitate, că e război lângă noi, dar avem nevoie și de democrație. PSD ne sufocă, dacă o să continuăm așa nu va mai exista PNL, și atunci de unde democrație?”, a spus în ședință europarlamentarul Vasile Blaga.

Președintele Nicolae Ciucă a propus în ședință aprobarea unui acord politic cu PSD, care prevede interdicția atacurilor reciproce și a racolării de primari. Criticile liderilor locali au fost însă extrem de dure, astfel că acest acord politic nu a mai fost supus la vreun vot.

”E clar că acum Ciucă nu mai controlează partidul ca înainte, foarte mulți lideri au ridicat glasul împotriva lui, cum nu s-a întâmplat până acum. Și prim-vicepreședinții au schimbat foaia, au simțit curentul din partid și nu și-au asumat pachetul de măsuri fiscale negociat de Ciucă cu PSD”, a mai spus pentru G4Media un lider liberal.

Au votat asumarea, dar ce au votat vor afla ulterior

Lui Ciucă i s-a reproșat și faptul că nu a discutat deloc în partid asumarea răspunderii de către premierul Marcel Ciolacu pe pachetul fiscal. Liderii locali au spus că au aflat din presă despre eveniment.

Nemulțumiți că Marcel Ciolacu a anunțat asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile bugetare, liberalii au decis să susțină totuși demersul, fără să știe însă care sunt măsurile. Decizia a fost luată luni dimineață în ședința conducerii PNL, șeful partidului urmând să anunțe și care sunt condițiile pe care le pun peneliștii pentru asumare

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate. News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul. News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri