AcasăACTUALLista. Localităţile din Olt au fost rearondate între Judecătoriile Slatina şi Balş

Lista. Localităţile din Olt au fost rearondate între Judecătoriile Slatina şi Balş

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Localităţile din judeţul Olt au fost rearondate, de la finalul anului trecut, între Judecătoriile Slatina şi Balş.

În trecut, în competenţa Judecătoriei Slatina au rămas trei orașe și 32 de comune, în timp ce orașul Piatra-Olt și 10 comune fost arodante  Judecătoriei Balş. Între timp, s-a constatat că această măsură nu a fost cea mai bună, astfel că s-a procedat la o nouă rearondare.

În temeiul Hotărârii Guvernului României nr. 1217/2023, începând cu data de 07.12.2023, localităţile care fac parte din circumscripţia Judecătoriei Slatina sunt:

Municipiul Slatina, oraşele Potcoava şi Scorniceşti şi comunele Bălteni; Bărăşti; Brebeni; Coloneşti; Corbu; Coteana; Crâmpoia; Cungrea;Curtişoara; Dobroteasa; Făgeţelu; Găneasa; Ghimpeţeni; Grădinari; Icoana; Ipoteşti; Izvoarele; Leleasca; Mărunţei; Milcov; Movileni; Nicolae Titulescu; Oporelu; Optaşi-Măgura; Perieţi; Pleşoiu; Poboru; Priseaca; Sâmbureşti; Sârbii-Măgura; Schitu; Spineni; Şerbăneşti; Slătioara; Strejeşti; Tătuleşti; Teslui; Topana; Tufeni; Valea Mare; Vâlcele; Verguleasa; Vitomireşti; Vultureşti.

În Monitorul Oficial nr. 1102/07.12.2023 a fost publicatã Hotãrârea de Guvern nr. 1217/2023 privind stabilirea localitãților care fac parte din circumscripțiile judecãtoriilor și parchetelor de pe lângă acestea.

Potrivit anexei la respectiva hotãrâre, în circumscriptia teritorialã a Judecãtoriei Bals au rămas urmãtoarele localităti:

Oraşele Balş şi Piatra-Olt şi comunele Baldovinești,  Bârza, Bobicești, Brâncoveni, Călui, Cârlogani, Dobrețu, Găvănești, Iancu Jianu, Morunglav, Oboga, Pârșcoveni, Șopârlița, Voineasa, Vulpeni.

În ceea ce priveste comunele Curtișoara, Găneasa, Grădinari, Oporelu, Pleșoiu, Slătioara, Strejești și Teslui, prin Hotărârea de Guvern, acestea au fost trecute în circumscriptia teritorială a Judecătoriei Slatina.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri