AcasăEDUCAŢIELong Story Short | Elevii de la CN "Ion Minulescu" Slatina, premiu...

Long Story Short | Elevii de la CN „Ion Minulescu” Slatina, premiu la un festival de filme (FOTO&VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Echipa denumită „Long Story Short” de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina a primit o mențiune valoroasă în cadrul Festivalului BOOVIE 2023, în categoria „Trailerul de Buzunar”.

Festivalul Boovie a fost creat ca o platformă inovatoare care propune o abordare nouă a cărților, transformându-le în trailere de carte, realizate de echipe de elevi sub îndrumarea unui profesor coordonator. Acest concept se adresează atât elevilor de liceu, cât și celor de gimnaziu, și implică formarea echipelor compuse din 6-11 membri, care trebuie să creeze un trailer complet după citirea romanului ales ca suport (inclusiv scenariu, regie, interpretare, montaj etc.). Trailerele sunt apoi evaluate de un juriu specializat care decide câștigătorii.

Echipa „Long Story Short”, formată din membrii Simina Gabriela Bilauschi, Lidia Ștefania Popa, Iannis Stanciu, Mihnea-Răzvan Olaru, Iulia-Maria Grădinaru, Bianca Maria Ivan, Matei Bălșanu, Ana-Maria Sanda și Alexandru Țucă, a reprezentat Colegiul Național „Ion Minulescu” în acest concurs.

Ei au fost îndrumați de profesorii lor Irina Perianu și Maria Albu.

Cartea care a stat la baza trailerului lor remarcabil este „Din cer au căzut trei mere”, scrisă de Narine Abgarian. Echipa a reușit să creeze un trailer captivant, care a fost recunoscut și premiat în cadrul Festivalului BOOVIE 2023.

„Cu câteva zile în urmă am vizionat și am votat filmul lor participant la secțiunea Trailerul de Buzunar din cadrul festivalului BOOVIE 2023, iar cu 60% decizia juriului, acești cititori pasionați au obținut MENȚIUNE , o bucurie pentru ei, pentru profesorii coordonatori- Irina Perianu și Maria Albu, dar și pentru toți cei care gândim în alb și verde”, este mesajul CNIM postat pe pagina de Facebook.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri