AcasăACTUALMamă şi fiică judecate după o tragedie. Un bebeluş şi-a pierdut viaţa

Mamă şi fiică judecate după o tragedie. Un bebeluş şi-a pierdut viaţa

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Două femei din județul Botoşani, mamă și fiică, au ajuns să fie trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi pentru ucidere din culpă, după ce au fost protagonistele unui incident cum rar se poate vedea cu un bebeluş.

Povestea este halucinantă cu atât mai mult cu cât întâmplarea a avut un deznodământ tragic, o fetiță în vârstă de numai 6 luni murind în brațele lor.

Totul s-a întâmplat în urmă cu circa trei ani, mai exact în februarie 2021, în comuna Dimăcheni. Mama bebelușei, în vârstă de 24 de ani, locuia de două luni împreună cu fetița la concubinul ei, în casa acestuia. Din cauza unor neînțelegeri conjugale, tânăra a dorit să părăsească locuinţa, împreună cu copilul. Doar că mama tinerei s-a opus, iar între cele două a avut loc un conflict. În acest context, cele două femei au tras şi smucit copilul, fiecare din braţele celeilalte, de mai multe ori. Și nu cu blândețe, ci cu forța de care fiecare a fost în stare. Ce nu au realizat femeile a fost că acţiunile lor bruște i-au produs copilului un hematom subdural, care a dus la deces.

Bebeluş ţinut acasă deşi se simţea rău

Scandalul a avut loc pe 13 februarie, iar de atunci fetița a căzut într-un fel de comă, însă nici mama și nici bunica nu au dus-o la spital. Au crezut că își va reveni, chiar dacă micuța slăbea și părea să respire cu dificultate de la o zi la alta. Fără să facă vreo legătură, tânăra a crezut că-i poate trece cu un sirop pentru copii.

Pe 16 februarie 2021, însă, tânăra mamă s-a trezit și a observat că fetiţa nu mai respira. A apelat imediat serviciul 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă. Din păcate, însă, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul micuţei.

Cum moartea copilului a fost una nefirească, fetiţa neavând afecţiuni cronice grave, cazul a fost preluat de poliţie, care a solicitat efectuarea unei autopsii. Rezultatul medicilor legişti a fost unul şocant – fetiţa a murit din cauza hematomului subdural. Cum astfel de leziuni se produc în urma unor șocuri puternice, inițial s-a crezut că a fost vorba de la legănat. Mai ales că nu erau alte urme de violență pe trupul fetiței. O perioadă, anchetatorii au crezut că poate fi vorba de așa numitul sindrom al copilului zgâlțâit. Asta pentru că în momentul în care un bebeluş este legănat prea tare sau bruscat, creierul se loveşte de interiorul cutiei craniene şi se produc leziuni la nivelul acestuia, care în timp pot produce sechele sau chiar deces. Cazul a rămas în atenţia procurorilor din cadrul Parchetului Judecătoriei Dorohoi, unde a fost înregistrat un dosar pentru ucidere din culpă.

Caz fără precedent

Concluziile medicilor legiști au fost limpezi –  moartea a fost violentă şi a fost cauzată de o hemoragie subdurală bilaterală. Doar că s-a solicitat un supliment de expertiză, iar medicii legiști au stabilit că șocul sau șocurile care au dus la formarea acelui hematom necesita o forță mai mare decât un legănat.

Atunci anchetatorii au insistat să afle de la cele două femei ce s-a întâmplat cu câteva zile înainte de deces. Abia atunci una dintre ele a pomenit de întâmplarea din 13 februarie și așa a ieșit la iveală incidentul violent. Ulterior, polițiștii și procurorii au adunat probă cu probă, le-au audiat pe cele două femei, iar la începutul acestui an dosarul a fost trimis în judecată, femeile fiind acuzate de ucidere din culpă, potrivit monitorulbt.ro.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri