AcasăPOLITICĂMario De Mezzo, prins cu minciuna în cazul centralei de la Prefectură...

Mario De Mezzo, prins cu minciuna în cazul centralei de la Prefectură – DOCUMENT

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

După ce s-a lăudat că datorită lui a fost reparată centrala Prefecturii, care a fost pusă în funcţiune chiar în ziua în care subprefectul Ana Maria Ciuaşu reclama că a răcit la plămâni din cauza frigului din instituţie, Mario De Mezzo a fost prins cu minciuna. Fostul prefect Florin Homorean a postat pe pagina sa personală de Facebook un document datând din anul 2022, prin care se dovedeşte că el a solicitat Ministerului de Interne fonduri pentru remedierea situaţiei.

După ce mass-media a semnalat faptul că angajaţii Prefecturii Olt sunt nemulţumiţi că trebuie să vină la serviciu în frig, deoarece centrala instituţiei este defectă, prefectul De Mezzo s-a postat pe Tiktok în încercarea de a dezminţi informaţia. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a postat un scurt şi pueril clip video care arăta printre documentele de pe biroul său şi un termometru de cameră care indica o temperatură de 22 de gade Celsius. Prefectul de Olt se lăuda în aceeaşi postare că el a fost cel care a făcut diligenţe necesare pentru a se rezolva o problemă veche de câteva luni.

Ulterior, marţi, el a apărut la un post de televiziune naţional şi s-a lăudat că datorită demersurilor  întreprinse de el au fost viraţi bani în contul Prefecturii şi a reparat centrala.

„Nu ştiu în ce univers sau în ce lume prefectul repară centrala, dar ce pot să vă spun cu siguranţă este aşa: în aprilie când s-a defectat centrala, nimeni nu s-a preocupat, nici prefectul care este de la PSD, nici amândoi prefecţii care sunt de la PSD nu s-au preocupat să aducă bani în instituţie pentru a fi reparată centrala. În august, eu am preluat mandatul, am făcut toate demersurile pentru a primi fondurile necesare. Vorbim de 10 mii de euro pentru că este o centrală foarte veche, piesele a fost necesar să fie aduse din străinătate, din Italia, dacă nu greşesc, pentru că nu se mai găsesc în România. Pe 26 octombrie, după demersurile întreprinse de mine, banii au intrat în contul Prefecturii, centrala funcţionează iar în acest moment în Prefectură sunt 22-23 de grade”, a declarat el, la România TV.

Doar că minciuna prefectului n-a avut viaţă lungă şi predecesorul său, Florin Homorean, a reacţionat pe Facebook postând documente doveditoare care arată că au fost făcute demersuri pentru înlocuirea centralei încă din anul 2022.

Homorean i-a bătut obrazul lui De Mezzo şi a dovedit o nouă tentivă de dezinformare a liberalului venit de la Sectorul 5.

„Am fost prefectul care a precedat mandatul actual al domnului De Mezzo și care, surpriză, mă regăsesc acum ca fiind „prefectul PSD (!)” în discursul justificativ al domnului respectiv la problema agentului termic din Prefectura Olt, un prefect care „nu s-a preocupat să aducă bani în instituție pentru a repara centrala”.

Dacă domnul actual prefect ar fi dat el însuși dovadă de o minimă preocupare pentru instituția pe care conjunctural o conduce, ar fi știut că eu, prefectul PNL (!) care i-a precedat mandatul, nu am fost, într-adevăr, doar preocupat să repar centrala, ci am făcut demersurile necesare pentru obținerea finanțării necesare reabilitării întregului sistem de termoficare, incluzând înlocuirea centralei termice, încă din 2022. De asemenea, dacă domnul actual prefect ar înțelege mai bine domeniul ministerial în care activează, ar ști cu siguranță că finanțările nu se obțin cu ușurință. Nu soliciți bani azi și îi obții mâine.

Iar dacă pe 26 octombrie s-au regăsit în contul Prefecturii banii necesari reparării centralei, acest lucru nu se datorează doar “intervențiilor” domnului De Mezzo, ci mai ales demersurilor întreprinse de mine încă de anul trecut, ultimul astfel de demers (proiect, buget, notă de fundamentare) având loc cu doar aproximativ o săptămână înainte de schimbarea mea din funcție. Există documente doveditoare!

Sau poate domnul De Mezzo știe toate aceste lucruri. Însă nu dă bine campaniei electorale în care domnia sa se află, să le recunoască.

Rușine, domnule prefect!”, a transmis Homorean, pe Facebook.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri