AcasăADMINISTRAŢIEMario De Mezzo, ziua şi dezinformarea. De ce s-a filmat lângă un...

Mario De Mezzo, ziua şi dezinformarea. De ce s-a filmat lângă un hidrant, pe o stradă din Slatina

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prefectul de Olt Mario De Mezzo s-a filmat lângă un hidrant abia montat şi încă nealimentat la reţeaua de alimentare cu apă a municipiului Slatina, acuzând că este nefuncţional. Potrivit unui comunicat de presă remis, luni de Compania de Apă Olt, în zona străzilor Silozului – Constructorului, Compania de Apă Olt, prin antreprenorul care se ocupă de execuția lucrărilor, are în desfășurare investiții pentru reabilitarea rețelelor de apă, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”. Termenul de finalizare a proiectului este finalul anului 2024, stadiul lucrărilor fiind undeva la 30-35%.

În acest weekend s-a consumat o nouă scenă din activitatea de PR a prefectului de Olt, liberalul Mario De Mezzo. Acesta s-a filmat lângă un hidrant, pe strada Constructorului din Slatina, şi s-a postat pe reţelele de socializare, acuzând că hidrantul respectiv este nefuncţional, în contextul unui incendiu de proporţii izbucnit la un depozit din municipiu.

În disperarea sa după mediatizare, prefectul a postat clipul pe grupul de Whatsapp cu jurnaliştii acreditaţi pe lângă prefectură, în ciuda orei târzii, aproximativ 23.00: „Cu scuze de ora târzie. Nu știu dacă ați văzut acest clip”.

 

Reprezentanţii CAO au transmis luni un comunicat de presă oficial prin care demontează acuzaţiile false ale prefectului. Aceştia arată că au fost în legătură permanentă cu reprezentanţii ISU, pe parcursul intervenţiei de pe strada Constructorului, şi au crescut presiunea apei în zonă.

În schimb, Compania arată că „antreprenorul montează și hidranți de incendiu care nu sunt încă funcționali pentru că lucrările nu s-au finalizat și rețeaua nouă de alimentare cu apă nu este branșata la rețeaua de distribuție apă a municipiului Slatina”. Termenul de finalizare este sfârşitul anului viitor.

Practic, prefectul De Mezzo a produs un „fakenews”.

Comunicatul de presă remis de CAO:

În urma apariției pe rețelele de socializare a unui clip cu informații false postat de prefectul de Olt, Mario De Mezzo, legat de incidentul de pe strada Silozului, din seara zilei de 9.09.2023, Compania de Apă Olt face următoarele precizări:

Conform contractului de lucrări, antreprenorul montează și hidranți de incendiu care nu sunt încă funcționali pentru că lucrările nu s-au finalizat și rețeaua nouă de alimentare cu apă nu este branșata la rețeaua de distribuție apă a municipiului Slatina.

În data de 9.09.2023, la solicitarea ISU Olt, conducerea Companiei de Apă Olt, a luat decizia de a crește, timp de câteva ore, presiunea apei furnizate în rețea pentru a asigura necesarul de apă pentru hidranți, în timpul intervenției dificile a pompierilor.

În plus, conducerea Companiei de Apă Olt a pus la dispoziția echipelor de intervenție ale ISU Olt și un punct de branșare din stația de hidrofor, amplasată Autogara Slatina, pentru alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție, de unde s-a furnizat apă la o presiune mai mare decât din rețeaua de distribuție apă a municipiului Slatina, reducând considerabil timpul de intervenție.

În municipiul Slatina există 13 astfel de sisteme de hidrofor, necesare pentru alimentarea cu apă a blocurilor mai înalte de P+4, sisteme care au montate piese speciale compatibile cu piesele de cuplare de ale furtunelor de la mașinile de intervenție ale ISU Olt.

Compania de Apă Olt și ISU Olt colaborareaza pentru prevenirea sau intervenția în astfel de cazuri, având o hartă în sistem GIS privind locurile de amplasare a hidranților.

Compania de Apă Olt a montat 125 de hidranți, în municipiul Slatina, iar numărul lor va creste după ce vor fi finalizate și recepționate toate lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă, pe care sunt montate și rețele noi de hidranți, așa cum este și pe strada Silozului.

Facem toate aceste precizări pentru o corectă informare a cetățenilor din municipiul Slatina!

Jocurile politice și de imagine ale unui prefect în căutare de notorietate și capital electoral nu au nicio legătură cu activitatea Companiei de Apă Olt.

Personalul Companiei de Apă Olt este prezent 24 din 24 de ore în Stațiile de Pompare, de Epurare sau la intervenții, asigurăm alimentarea cu apă a municipiilor, orașelor și comunelor din aria de operare, colaborăm cu toate instituțiile abilitate, oferim soluții rapide în caz de incidente majore”.

Hală distrusă de incendiu

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, la o hală din municipiul Slatina, situată pe strada Constructorului.

Potrivit ISU Olt, în interior au fost distruse de incendiu două autoturisme și materiale combustibile – mase plastice, mobilier, textile.

Hala avea aproximativ 300 de metri pătrați.

La locul evenimentului au acţionat peste 30 de pompieri, cu cinci autospeciale de stingere (una aparținând SPSU Rivergate Fire), un echipaj SMURD și o autospecială pentru descarcerare.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri