AcasăACTUALMărturii șocante din Maternitate: Neglijență medicală și tratament preferențial în funcție de...

Mărturii șocante din Maternitate: Neglijență medicală și tratament preferențial în funcție de bani

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

În Maternitatea Botoșani, unde recent a avut loc tragicul deces al tinerei Alexandra Ivanov din cauza neglijenței medicale, au ieșit la iveală mărturii șocante.

Surse din interiorul maternității dezvăluie că medicii monitorizează gravidele exclusiv în cabinetele lor particulare contra unor sume semnificative de bani. În momentul nașterii sau în caz de complicații, prezența medicului devine incertă, deoarece aceștia trebuie să vină de acasă, iar medicul de gardă nu intervine în lipsa lor. Această practică este confirmată de prefectul județului Botoșani și se pare că este extinsă la nivel național.

De asemenea, pacientele sunt tratate în funcție de conexiunile lor, iar asistentele și infirmierele sunt împărțite în tabere, în funcție de cine plătește pentru îngrijirea gravidelor. Aceste practici duc la ignorarea pacientelor și la consecințe grave, așa cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei Ivanov. Deși promisiunile medicilor de a fi prezenți la momentul nașterii sunt frecvente, acestea rămân de multe ori nerealizate.

Prefectul județului a confirmat că acest obicei a fost observat în rapoartele preliminare și că au avut loc inspecții la maternitate în acest sens, dar nu au avut rezultate concrete. Aceste dezvăluiri aduc în prim-plan probleme grave legate de sistemul medical și de prioritizarea intereselor financiare în fața siguranței și îngrijirii pacienților.

continuarea, în Reporter de Iaşi

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri