AcasăACTUALMedic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15...

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din Colegiul Medicilor și i s-a ridicat dreptul de practică după moartea unei adolescente de 15 ani.

Decizia a fost dată după aproape un an și jumătate de verificări în cazul Ștefaniei Racz, o elevă de 15 ani care a murit în ianuarie – anul trecut – în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Satu Mare, în urma unui stop cardio-respirator.

Raul Alexandru Pop era de gardă în acel moment. Potrivit Colegiului Medicilor, doctorul „a subevaluat gravitatea stării de sănătate a pacientei, a stabilit un diagnostic greșit și – în consecință – a dispus administrarea unui tratament necorespunzător”. Urmare a acestei atitudini medicale eronate, Ștefania a murit.

Colegiul Medicilor din Satu Mare a ținut cont când a luat decizia și de faptul că medicul nu a fost răbdător cu pacienta și cu mama ei.

”Striga că-i obeză, că-i grasă, că are diabet și va fi internată. A spus să ies afară că-l încurc că are treabă. Statea la masă și nu știu, mânca semințe și striga întruna la mine”, a spus pentru ProTv Monica Ștefania Racz, mama Ștefaniei.

Decizia Colegiului Medicilor din Satu Mare nu este definitivă. Medicul are la dispoziție două săptămâni să o conteste la Colegiul Medicilor din România. Dacă o va face, până la emiterea unei decizii definitive – va putea să își reia dreptul de a profesa.

Medicul Raul Alexandru Pop trebuie să dea explicații în cazul Ștefaniei Racz și judecătorilor. El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă și ucidere din culpă.

În trecut, medicul Raul Alexandru Pop a mai fost sancționat de Colegiul Medicilor din Satu Mare. A avut 6 luni interdicție de a-și exercita profesia pentru fapte similare cu cele de acum. Raul Alexandru Pop a transmis prin intermediul avocatului că refuză să ofere un punct de vedere, potrivit Ştirile ProTv.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri