AcasăACTUALMedici treziţi cu mascaţii pentru consultaţii fictive în pandemie. Decontau bani fără...

Medici treziţi cu mascaţii pentru consultaţii fictive în pandemie. Decontau bani fără să vadă pacienţii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Poliţiştii şi procurorii au făcut, joi, 17 percheziţii în judeţul Braşov, inclusiv la cabinete ale unor medici de familie, într-un dosar în care mai multe astfel de cadre medicale sunt suspectate că au pretins că au monitorizat zilnic pacienţi cu infecţie COVID-19, deşi în realitate aceste consultaţii la distanţă nu au avut loc. Astfel, medicii ar fi decontat ilegal 105 lei pentru fiecare pacient. Cinci persoane vor fi duse la audieri.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au făcut, joi, 17 percheziţii domiciliare şi au pus în executare două ordonanţe de ridicare a înscrisurilor, în judeţul Braşov, într-un dosar penal de obţinere ilegală de fonduri.
Potrivit Poliţiei Române, în urma percheziţiilor domiciliare, care au vizat sediile unor persoane juridice (cabinete de medicină de familie) şi a punerii în executare a ordonanţelor, care au vizat sediile unor instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii publice, s-au urmărit descoperirea şi ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidenţe personale), precum şi ducerea la audieri a cinci persoane.
”În fapt, în cauză există bănuiala rezonabilă că, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulţi medici de familie din judeţul Braşov ar fi solicitat şi obţinut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanţării serviciilor de monitorizare a pacienţilor infectaţi/suspectaţi cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fişelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienţilor, prin consultaţie medicală la distanţă. În concret, cadrele medicale ar fi inserat date nereale în cuprinsul documentelor pe care le-ar fi transmis ulterior, în vederea decontării a 105 lei/pacient (pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice), în realitate necomunicând cu pacienţii infectaţi cu Covid-19, ori comunicând doar în primele zile”, arată sursa citată
La activităţi au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, Poliţiei Municipiului Făgăraş şi Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Braşov.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri