AcasăRECOMANDATEMergeți la festivaluri de muzică? Fiți atenți să vă spălați pe mâini

Mergeți la festivaluri de muzică? Fiți atenți să vă spălați pe mâini

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Vă place să vă petreceți vacanța la festivaluri de muzică și să vă întâlniți cu noii prieteni, în fața scenei sau aproape de cort? Nu uitați: spălați-vă pe mâini în mod regulat!

„În 2023, un sondaj realizat în Marea Britanie pe 1.500 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani a arătat că 22% dintre tineri nu se spală pe mâini pe toată perioada în care se află la festival, chiar dacă petrec acolo mai multe zile. Alți 26% au declarat că se spală pe mâini o dată pe zi – și 31% au recunoscut că nu se spală pe mâini după ce merg la toaletă” subliniază The Conversation.

Alte cercetări au arătat că numai 51% dintre oameni se spală pe mâini după ce utilizează toaleta, chiar și atunci când facilitățile de igienă sunt disponibile.

„Fie că motivul mâinilor murdare e o insuficiență sau o lipsă a facilităților, fie că regulile normale de igienă nu par să se potrivească cu abordarea veselă a vieții de festival, participanții la festivaluri ar trebui să fie în continuare scrupuloși în ceea ce privește spălarea mâinilor murdare – chiar dacă își neglijează cu plăcere orice altă parte a corpului. De ce? Pentru că mâinile murdare pot pune capăt rapid distracției” ne spune The Conversation.

Folosirea regulată a gelului pentru igienă ajută la prevenirea bolilor infecțioase, inclusiv a celor asociate cu diareea, infecțiile respiratorii și gripa.

„Pandemia ne-a reamintit legătura dintre igiena mâinilor și infecții – și, de asemenea, că probabil nu ne spălăm pe mâini suficient de des, suficient de bine sau pe o durată suficientă”, a susținut The Conversation.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri