AcasăACTUALMinisterul Sănătății anunță că vor fi înființate 200 de centre comunitare integrate

Ministerul Sănătății anunță că vor fi înființate 200 de centre comunitare integrate

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ministerul Sănătății anunță că până în 2025, în România vor fi înființate 200 de centre comunitare integrate care vor asigura servicii medicale în special pentru categoriile vulnerabile din mediul rural. Documentul face parte din calendarul PNRR.

Documentul a fost aprobat joi. Ministerul Sănătății a anunțat că a realizat, conform graficului, primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență- componenta Sănătate, scrie Mediafax.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a aprobat „Manualul centrelor comunitare integrate”, care reprezintă un jalon din PNRR. Documentul publicat în Monitorul Oficial stabilește metodologia de înființare și avizare ale centrelor comunitare integrate, indiferent de modul de finanțare al acestora.

Documentul prevede înființarea a 200 centre comunitare integrate până în anul 2025 care vor asigura servicii medicale, sociale și educaționale, în special pentru grupurile identificate aparținând populației vulnerabile preponderent din mediul rural.

În prezent, la nivel național își desfășoară activitatea 1822 de asistenți medicali comunitari și 463 de mediatori sanitari care furnizează servicii de asistență medicală comunitară pentru populația aparținînd grupurilor vulnerabile, precizează Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Dotări în două secții ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri