AcasăACTUALMinistrul Energiei anunță că CE Oltenia va crește producția începând din luna...

Ministrul Energiei anunță că CE Oltenia va crește producția începând din luna mai

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat noi capacități de producție în sectorul energetic până la sfârșitul anului. Acesta a spus că la CE Oltenia va crește producția din mai, iar centrala de la Iernut va fi gata până la sfârșitul anului.

Reprezentanții Guvernului au avut marți o întâlnire cu reprezentanții companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia și CE Hunedoara pentru analizarea planurilor de investiții în vederea asigurării securității energetice a României, scrie Mediafax.

Potrivit ministrului Virgil Popescu CE Oltenia își va crește capacitatea de producție din luna mai cu 300 MW, iar până la sfârșitul anului va fi dată în folosință Centrala de la Iernut, care va furniza alți 210 MW.

Acesta a anunțat, de asemenea, că investițiile pentru obținerea energiei din sistemul hidro vor asigura alți 200 de MW, începând cu anul viitor.

Virgil Popescu spune că la finalul lunii martie vor fi lansate call-uri de proiecte, care vor fi finanțate cu fonduri din PNRR, în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW. El mai spune că, prin Fondul de Modernizare, în această toamnă vor fi depuse proiecte pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei, cu o valoare de 2,8 miliarde euro.

CITEȘTE ȘI: Șomajul tehnic nu se va mai acorda. Anunțul ministrului Budăi

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri