AcasăACTUALMinistrul Sănătăţii are veşti bune din străinătate despre răniţii de la Crevedia

Ministrul Sănătăţii are veşti bune din străinătate despre răniţii de la Crevedia

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Alexandru Rafila a venit cu veşti bune despre o parte dintre răniţii din exploziile de la Crevedia, trimişi în străinătate. 

În Belgia, unul dintre pacienţi a fost detubat, respiră spontan şi este conştient. În Austria un pacient cu o suprafaţă arsă de peste 10% a evoluat foarte bine şi ar putea fi externat săptămâna viitoare. De asemena, un pacient care a fost transferat în Norvegia, pompier, cu o suprafaţă a corpului arsă de peste 25%, respiră spontan, este stabil hemodinamic iar de astăzi începe şedinţele de fizioterapie şi recuperare.

”De asemenea, avem acea problemă la Milano, unde există pacientul cu peste 90% din suprafaţa corpului cu arsuri, el este stabil dar rămâne în stare critică, iar celălalt pacient este în curs de detubare care are arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţă. Ambii pacienţi din civili, se află în curs de detubare urmând să fie transferaţi într-o secţie de mari arşi”, a mai spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că s-a întâlnit zilele acestea cu aparţinători ai pacienţilor care sunt în străinătate şi a discutat despre nevoile lor, iar toată lumea a primit consiliere psihologică, atât pacienţii cât şi aparţinătorii. ”Ministerul Sănătăţii sprijină activi Direcţia de Asistenţă socială din judeţul Dâmboviţa pentru acordarea de asistenţă psihologică populaţiei din acea zonă. Avem o echipă mixtă la Spitalul Gerota care oferă sprijin pacienţilor externaţi şi rudelor acestora”, a arătat Rafila.

Acesta a precizat că s-au externat deja 20 de pacienţi, pot să urmeze tratament în ambulatoriu şi a adăugat că, din nefericire, bilanţul a ajuns la trei victime.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate. News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul. News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri