AcasăFără categorieMinistrul Sănătății face plângere penală pentru cardul de sănătate. Sistemul tot nefuncțional

Ministrul Sănătății face plângere penală pentru cardul de sănătate. Sistemul tot nefuncțional

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va face o plângere penală către DNA pentru situaţia creată după blocarea sistemului de gestionare a cardului naţional de sănătate. Anunţul a venit la final. Răzvan Vulcănescu nu își dă demisia, ba chiar susţine că sistemul ar funcţiona şi că există doar ,,cazuri punctuale” de disfunctionalităţi. Sorina Pintea a mai anunţat că s-a iniţiat o procedură de achiziţie de urgenţă a serviciul de mentenanţă.

„Noi am atras atenția prin Ministerul Sănătății asupra pericolelor la care este supusă. CNAS nu este în subordinea Ministerului Sănătății. Ştim că sistemul nu a funcţionat. Azi s-a dat drumul, dar a înregistrat din nou sincope, aşa că astăzi se va face o procedură în regim de urgenţă pentru achiziţionarea de servcii IT, deoarece pentru baza de date contractul a expirat.(…) Controlul început în iunie va fi finalizat în luna iunie și va spun cu certitudine că acest control va fi depus la DNA. Din punctul nostru de vedere există fapte de natură penală”, a declarat Sorina Pintea.

„În ultimii ani, CNAS, uzând de procedee birocratice exagerate, a blocat ceea ce înseamnă funcționarea normală a sistemului. Sunt niște proceduri care puteau fi finalizate cu toate contestațiile din lume. Sunt lucruri care au îngreunat și au afectat foarte mult funcționarea acestui sistem”, a afirmat ministrul Sănătății.

„Din punctul nostru de vedere există fapte de natură penală. Acest raport, finalizat, va merge la DNA. Sunt convinsă că instituțiile statului își vor face datoria. Am avut o discuție interesantă astăzi, am înțeles foarte multe lucruri. Faptul că dorim să ne acoperim de documente nu ne scuză, birocratizăm excesiv uneori”, a mai precizat Pintea.

Sorina Pintea s-a întâlnit, luni, cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și cei ai companiei Siveco.

Teoretic, sistemul a fost repornit de vineri, iar reprezentanții Casei Naționale de Asigurări au declarat că s-au făcut teste, iar de azi totul ar trebui să funcționeze. Nici vorbă de așa ceva.

realitatea.net

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri