AcasăACTUALNicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen: Vom cere un vot pentru România...

Nicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen: Vom cere un vot pentru România în Consiliul JAI de mâine

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere un vot pentru aderarea la spațiul Schengen în Consiliul JAI de joi.

„Suntem hotărâți să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în consiliul JAI de mâine, 8 decembrie. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susțin solicitările. (…) Vom cere să se formuleze prin vot, fără nicio întârziere sau tergiversare, o decizie pentru România”, a declarat Nicolae Ciucă, scrie Mediafax.

Acesta susține că datele, inclusiv cele de la Frontex, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migrație care să genereze temeri.

CITEȘTE ȘI: Topul judeţelor şi domeniilor cu cele mai mari salarii în 2022. În ce parte a clasamentului se situează unele județe din Oltenia

„Practic nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment. Înțelegem că problema migrației este sensibilă în multe state membre, dar blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile dorite de Austria, dimpotrivă aderarea României va face spațiul Schengen și mai sigur”, a precizat premierul.

El a spus că această evaluare este susținută și de ceilalți parteneri și instituții europene și de celelate state membre.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri