AcasăACTUALO nouă amânare în cazul Sorina | Avocat: „O bătaie de joc!”

O nouă amânare în cazul Sorina | Avocat: „O bătaie de joc!”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Magistraţii Judecătoriei Slatina urmau să se pronunţe astăzi cu privire la interdicţia de a părăsi ţara, în cazul Sorinei, fetiţa adoptată de o familie de români, stabilită în America.

Instanţa a amânat pronunţarea pentru joi, 18 iulie.

„S-a decis amânarea pentru nişte citări, pentru a se achita o taxă de timbru, chestii organizatorice”, a declarat Clara Istrate, avocata familiei Săcărin.

La rândul său, Victor Dumitrică, avocatul familiei Şaramăt, cei care au crescut-o pe Sorina până la vârsta de nouă ani, a declarat, luni, la Judecătoria Slatina, că modul în care s-a judecat ordonanţa preşedinţială prin care s-a cerut blocarea adopţiei internaţionale, este „o bătaie de joc”.

Avocatul a explicat că motivul amânării în constituie faptul că cererea formulată de soţii Săcărin privind plata de despăgubiri de către statul român procurorul general n-a fost timbrată.

„S-a formulat o cerere convenţională de către soţii Săcărin, care n-a fost timbrată pe fiecare capăt de cerere. Instanţa a făcut această regularizare, în sensul ca ei să-şi timbreze fiecare capăt de cerere. Este chestiunea cu pretenţiile în bani: în cazul în care se va admite ordonanţa preşedinţială, să fie obligat statul român şi procurorul general să le plătească contravaloarea şederii în ţară şi veniturile nerealizate în Statele Unite – 30.000 de dolari pe lună, am văzut că solicită”, a declarat Victor Dumitrică.

El a explicat că cererea familiei Săcărin ar fi trebuit disjunsă, nu păstrat în acest dosar, având în vedere caracterul de urgenţă al unei ordonanţe preşedinţială.

„Ordonanţa preşedinţială are caracter de urgenţă. Această cerere trebuia disjunsă.  Cererea lor este supusă regularizării, iar ordonanţa preşedinţială nu. Cererea trebuia disjunsă, nu trebuia lăsată în cadrul acesta procesual ca să mai cauzeze o amânare. În fine, numai caracter urgent n-a avut ordonanţa preşedinţială, o bătaie de joc!”, a mai declarat avocatul.

Procedurile pentru adopția copilului au început încă din 2013. Au fost contactate peste 120 de familii, niciuna însă nu a dorit fetița și atunci au început căutările pentru o familie în străinătate. Anul trecut, cuplul de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte, iar în aprilie, instanța a decis definitiv ca fetița să meargă în familia lor.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri