AcasăRECOMANDATEO nouă descoperire: cum să curățăm apa de materialele plastice

O nouă descoperire: cum să curățăm apa de materialele plastice

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Există câteva sute de mii de particule de plastic care plutesc în fiecare litru de apă îmbuteliată.

Unele dintre particulele de plastic provin chiar din sticle, însă 90% dintre ele provin din surse pe care oamenii de știință nu le-au identificat. Este posibil ca sursa multora dintre ele să fie filtrele folosite pentru purificarea apei, notează jurnaliştii de la publicaţia Gazeta Wyborcza din Polonia.

Începând de la mijlocul secolului al XX-lea, am produs atât de mult plastic încât am putea înveli întregul Pământ în folie. Și pentru că producția continuă să crească, până la mijlocul acestui secol vom putea să ne înfășurăm planeta în trei straturi de folie.

În cel mai recent număr al revistei „Environmental Science & Technology Letters”, oamenii de știință din China propun o modalitate ieftină și simplă de a elimina până la 90% din micro- și nanoplasticele prezente în apa potabilă. Trebuie doar să o fierbeți. Și apoi, dacă este necesar, turnați-o prin cel mai simplu filtru (atâta timp cât nu este din plastic).

După cum a arătat un experiment realizat de oamenii de știință din China, cu cât apa este mai dură, cu atât mai multe micro- și nanoplastice se precipită în timpul gătirii – chiar și cele 90% menționate mai sus, într-un litru de apă conţinând 300 de miligrame de CaCO3. Însă metoda are și dezavantaje. Prin fierberea apei potabile, îndepărtăm mineralele care, de asemenea, se precipită.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri