AcasăACTUALS-a deschis fabrica de filtre Hengst din Balș. Compania din Germania a...

S-a deschis fabrica de filtre Hengst din Balș. Compania din Germania a investit deja 8 milioane de euro (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Noua fabrică Hengst Filtration a fost inaugurată, astăzi, în oraşul Balş, judeţul Olt.

La eveniment au fost prezenţi cei din conducerea companiei din Germania, dar şi miniștrii Radu Oprea ( Economiei) și Florin Barbu (Agriculturii), președintele CJ Olt Marius Oprescu, vicepreședinții Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, subprefectul Cosmin Floreanu, și parlamentarii Marius Iancu, Emil Albotă și Liviu Voiculescu.

„Mă bucur că suntem cu toții astăzi aici, la inaugurarea unei investiții importante pentru orașul Balș. Acum patru ani, când Cătălin Rotea și-a preluat mandatul de primar al orașului Balș, și-a propus ca proiectele lui să devină realitate și și-a mai propus ca Balșul să devină un mediu propice marilor investiții. Iată că după patru ani de zile, majoritatea proiectelor lui au devenit realitate iar mediul proprice a fost creat. În urma acestor lucruri, este a doua mare investiție care duce la crearea de noi locuri de muncă la Balș.

O investiție importantă, o investiție care pe lângă locuri de muncă și o sustenabilitate a activității economice și a plus valorii în orașul Balș, mai produce un lucru, produce încredere în administrația publică locală și județeană că putem fi un partener de încredere și de dialog în realizarea marilor investiții în orașul Balş și în județul Olt. Îi felicit pe cei de la Hengst că au ales orașul Balș și județul Olt pentru această investiție. Îi asigur de sprijinul și susținerea noastră în toate acțiunile pe care le vor întreprinde, care înseamnă dezvoltarea durabilă a comunității noastre. Sunt convins că astăzi nu sărbătorim doar deschiderea acestei fabrici și sărbătorim o colaborare frumoasă care cu siguranță va aduce plus valoare comunității noastre”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt.

„Hengst, welcome to Balş!”

La rândul său, primarul din Balş Cătălin Rotea a dezvăluit cât au durat negocierile cu compania Germană de a veni în oraşul din judeţul Olt. El a explicat că administraţia locală le-a acordat investitorilor tot sprijinul.

„Este o zi foarte mare, o zi importantă pentru Balş, poate una dintre cele mai importante zile pe care acest oraş le trăiește în ultimii 34 de ani. Asistăm astăzi la inaugurarea unei capacități de producție a uneia dintre cele mai renumite și mai puternice companii multinaționale din Europa, Hengst Filtration. Este un lucru de care orașul nostru avea nevoie. Este un semn că orașul nostru a renăscut și că este pe o cale normală a dezvoltării. Şi în același timp este o dovadă că eu mă țin de cuvânt pentru că principala mea promisiune făcută acum patru ani a fost că voi acorda sprijinul tuturor este care vor să vină la Balş și pentru a crea noi locuri de muncă. Locurile de muncă au fost și vor fi principa problemă a acestui oraș și este nevoie de mult mai multe lucruri pentru a satisface nevoia pe care acest oraș o are.

Eu sunt convins că Hengst Filtration va avea o relație de lungă durată, solidă, cordială, transparentă, deschisă și cinstită cu orașul Balş. Și spun asta aducând-îmi aminte ceva ce am vorbit cred că în primele videoconferințe, cam acum un an și ceva, când începuseră negocierile, când prietenul meu, pentru că pot să-i spun așa, Stefan Lachman mi-a spus că viziunea Hengst nu este să fie a nu știu câta firmă dintr-un mare oraș sau dintr-un mare municipiu. Mi-a spus că Hengst vrea să fie principala companie dintr-un orăşel mai mic, pentru că ei nu oferă doar locuri de muncă. Ei vor să dea dovadă de responsabilitate socială și vor să se implice adânc în nevoile comunității. Şi mi-am dat seama atunci că o să-mi rămână mereu în minte acest lucru că trebuie să fac tot ceea ce ține de mine pentru a-i convinge și pentru a-i ajuta în decizia lor de a veni la Balş. Am acordat facilități fiscale și vor beneficia de faclităţi fiscale. Am rezolvat într-un termen aproape record pentru birocrația românească problemele juridice ale terenurilor și am încercat să răspundem cu celeritate la tot ceea ce ne-au solicitat pe natură juridică și administrativă. Și iată că am ajuns astăzi să spunem cu mare mândrie și cu mare bucurie: Hengst, welcome to Balş!”, a declarat Cătălin Rotea.

Opt milioane de euro, prima investiţie

Până acum pentru reabilitarea fabricii au fost investiţi 8 milioane euro. În prima fază vor fi relocate 30% din echipamente din Polonia și Germania, iar până la finalul anului vor fi angajate 100 de persoane.

 

Compania vrea să înceapă producţia şi vânzările până la finalul lunii mai.

Hegst Filtration este lider mondial în domeniul fitrelor. Compania înfiinţată în Vestfalia, în anii ’50, a cumpărat fabrica IAC, abandonată de producătorul suedez de subansamble auto, în 2019.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri