AcasăACTUALPacient cu greu convins să nu dea şpagă la doctor. Medic: A...

Pacient cu greu convins să nu dea şpagă la doctor. Medic: A și căzut victimă ocarei mele, pentru că tot insista să îmi dea o atenție

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ştefan Busnatu, medic specialist cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”din Capitală, a povestit cum a fost nevoit să vorbească mai dur cu un pacient care insista să-i ofere „o atenţie”.

Medicul spune însă că nu e vina pacientului ci a sistemului care a permis fenomenul de şpagă.

CITEŞTE ŞI: Medicul care şi-a „cazat” părinţii în spital, timp de 3 ani, a fost demis

„Astăzi am fost extrem de supărat la spital în urma unui consult efectuat unui pacient, care din păcate a și căzut victimă ocarei mele, ca să spun plastic, pentru că tot insista să îmi dea o atenție. Și nu e vina lui, pentru că săracul probabil că are formată imaginea asta eronată că trebuie să dea doctorului ceva ca să se asigure că are grijă de el din cauza sistemului nostru care a permis prea mult timp fenomenul de șpagă și atenție oferită personalului medical.

DRAGII MEI, NU ÎL MAI PRACTICAȚI! E un fenomen pe care nu îl tolerez și pe care îl consider degradant moral pentru un om care a ales să își dedice viața pentru a avea grijă de sănătatea oamenilor și care a depus pentru asta și un juramant când a finalizat Facultatea de Medicină – Jurământul lui Hipocrate”, povesteşte Busnatu.

Medicul a lansat şi un apel la pacienţi să nu mai facă astfel de gesturi pentru a putea ca sistemul să ajungă la normalitate.

„Sănătatea omului nu e un excel, nu e un tuns de păr, nu e o schimbare de robinet la un calorifer spart… sănătatea omului reprezintă un act de umanitate și de mărinimie făcut de un om despre care consider că are o menire specială. Prin urmare, pentru că știu că foarte mulți dintre cei care mă urmăriți îmi sunteți și pacienți, vă rog să nu mai faceți astfel de gesturi care nu fac decât să mă jignească, și totodată nu îl mai faceți nici în alte medii pentru că în acest fel veți menține fenomenul și va fi greu să ajungem la o stare de normalitate”, a mai povestit Ştefan Busnatu.

Ştefan Busnatu este medic cardiolog, doctor în științe medicale, Prodecan la Facultatea de Medicină – U. M. F.  „Carol Davila” și tânăr ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă, membră a Societății Europene de Cardiologie.

Activitatea medicală o desfășoară în Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, în cadrul Clinicii de Cardiologie.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri