AcasăACTUALPapa Francisc, a doua zi a vizitei apostolice în România: Suveranul Pontif...

Papa Francisc, a doua zi a vizitei apostolice în România: Suveranul Pontif a primit cea mai înaltă distincţie a judeţului Mure

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Papa Francisc a primit, sâmbătă, Fibula de la Suseni, cea mai înaltă distincţie a judeţului Mureş, după ce a aterizat pe Aeroportul Transilvania, din Târgu Mureş, în a doua zi a vizitei apostolice în România.

Sanctitatea Sa Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş la ora 8.20 şi a fost întâmpinat la scara avionului de prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa. Acesta i-a oferit cea mai înaltă distincţie a judeţului, Fibula de la Suseni.

„Am avut onoarea şi plăcerea de a-l primi în această dimineaţă (sâmbătă – n.r.) în judeţul Mureş pe Sfântul Părinte Papa Francisc, iar această vizită este un eveniment unic, deosebit pentru toţi mureşenii. I-am urat Sanctităţii Sale bun venit şi, ca un semn de apreciere a personalităţii domniei sale, i-am oferit cea mai importantă distincţie a judeţului Mureş, Fibula de la Suseni. L-am rugat să-i binecuvânteze pe români şi pe mureşeni cu dragostea pe care le-o poartă. Sfântul Părinte mi-a spus că îi face plăcere să fie pentru câteva clipe în judeţul Mureş”,, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Anterior aterizării aeronavei în care s-a aflat Sfântul Părinte, a ajuns la aeroportul din Târgu Mureş şi primul ministru al României, Viorica Dăncilă, însoţită de o parte din membrii Guvernului, care vor participa la evenimentul de la Şumuleu Ciuc.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri