AcasăPOLITICĂPartidul condus de Călin Popescu Tăriceanu cere retragerea din ALDE european, familie...

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu cere retragerea din ALDE european, familie din care făcea parte

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

ALDE a transmis o scrisoare formaţiunii europene din care făcea parte prin care cere să se retragă din aceasta. Demersul vine după ce liderul ALDE european a criticat în nenumărate rânduri activitatea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Informaţia că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a solicitat retragerea din ALDE european a fost confirmată pentru MEDIAFAX de liderii formaţiunii preşedintelui Senatului.

„ALDE România nu mai este membru al partidului ALDE european, după ce nu a mai aşteptat decizia iminentă de a fi exclus, retrăgându-se de bunăvoie. Aşteptăm cu interes şi decizia Socialiştilor europeni în legătură cu PSD, cu care au îngheţat relaţiile înainte de alegeri, dar şi decizia PPE legată de iliberalii de la Fidesz. La fel ca România, Europa are nevoie să înceapă să-şi construiască viitorul pe curat. Noi, USR PLUS, asta facem deja construind un nou grup politic care să revigoreze proiectul european şi să-l scoată din stagnarea în care se află de mulţi ani. Pentru prima dată de la intrarea în UE avem şansa de a conta cu adevărat în Europa”, a scris pe Facebook Alin Cristian Mituţă, candidat USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a părăsit grupul ALDE Europa, după o perioadă tensionată, marcată de ameninţări reciproce. Guy Verhofstadt, liderul familiei europene, a criticat deseori prestaţia ALDE Ro în materie de stat de drept şi justiţie şi chiar a cerut, în această primăvară, excluderea.

La rândul său, Tăriceanu a i-a transmis lui Verhofstad, înainte de alegerile europene, că ALDE Ro nu-l va mai sprijini în Parlamentul European.

Rezultatele de dumunică arată că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a obţinut un rezultat de 4.1%, insuficient pentru a atinge pragul şi de a avea membri în Parlamentul European.

mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri