AcasăECONOMIEPatru comune din Olt, racordate la reţeaua de gaze naturale. Investiţia finanţată...

Patru comune din Olt, racordate la reţeaua de gaze naturale. Investiţia finanţată prin Programul „Anghel Saligny”

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Patru comune din judeţul Olt vor beneficia de investiţii în reţele de gaze naturale, prin Programul „Anghel Saligny”, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Dezvoltării.

Este vorba despre comunele Cârlogani, Giuvărăşti, Gârcov şi Izbiceni, care se numără printre cele 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării.

Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

În urma deciziei de astăzi, autoritățile publice locale vizate vor semna contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcții.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și distribuția gazelor naturale, a reamintit ministrul Cseke Attila.

Valoarea investiţiei de la Cârlogani se ridică la 15.478.233,45 lei, în timp ce proiectul ce vizează comunele Giuvărăşti, Gârcov şi Izbiceni are o valoare de 47.025.540,36 lei.

CITEŞTE ŞI: A fost prelungită perioada de depunere a proiectelor de producție de energie eoliană și solară

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri