AcasăADMINISTRAŢIEPatru primării din judeţ primesc bani de la CJ Olt. Ce destinaţie...

Patru primării din judeţ primesc bani de la CJ Olt. Ce destinaţie au fondurile

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Patru primării din judeţ primesc bani de la Consiliul Judeţean, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de for. Este vorba de Primăria Balș, care primește 300.000 de lei, Primăria Rusănești – 500.000 lei, Primăria Slătioara – 500.000 lei și Primăria Crâmpoia – 800.000 lei.

Potrivit proiectului de hotărâre, banii vor fi folosiți pentru susținerea programelor de  dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, în cazul unităților administrativ-teritoriale care, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

În privința a două localități există situații extrem de urgente. Este vorba de Primăria Slătioara, care trebuie să finalizeze lucrările de reabilitare a drumului de peste barajul de peste râul Olt, care va fi folosit ca rută ocolitoare pentru traficul rutier atunci când va intra în reparație capitală Podul Olt.

Cât privește Primăria Rusănești, aceasta are nevoie de bani pentru refacerea școlii primare care a luat foc sau chiar pentru construirea alteia.

„Este vorba de un proiect legat de repartizarea, din cota rămasă de 6% (pentru că mare parte din ea am repartizat-o încă de la începutul anului, atunci când am făcut bugetul atât al Consiliului Județean, cât și al unităților administrativ-teritoriale din județul Olt), prin care astăzi patru localități au primit bani, localități care au anumite probleme ce au apărut pe parcurs și atunci a trebuit să intervenim.

Printre aceste localități se regăsește Slătioara, care are nevoie, în continuare, de finanțarea lucrărilor drumului de pe barajul Slătioara, astfel încât primăria să finalizeze lucrările. Așa cum se știe, chiar dacă nu e drum județean, el este de importanță județeană pentru că foarte multă lume iese și intră în Slatina, capitala județului, pe acolo.

De asemenea, avem comuna Rusănești unde o școală, cu clase primare, a luat foc și trebuie să o repare sau să construiască alta. Nu știu ce soluție au ales până în momentul de față, dar eu am văzut cum arată acea școală și trebuie să îl ajutăm pe primarul localității.

Mai sunt încă două localități care, la fel, au primit bani tot pentru situații deosebite”, a declarat, după ședință, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: Curiosul caz al unui pod din Olt, care nu aparţine niciunei autorităţi. Cum a fost descoperită anomalia

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri