AcasăPOLITICĂPaul Stănescu anunţă Congres al PSD pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale

Paul Stănescu anunţă Congres al PSD pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Consiliul Politic Naţional al PSD se va reuni cel mai târziu la finalul săptămânii viitoare pentru a stabili data Congresului formațiunii în care se va da un vot pentru candidatul în alegerile prezidențiale de la finalul anului, a anunțat vineri secretarul general al PSD, Paul Stănescu, relatează News.ro.

„Probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a Congresului. La Congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente. O componentă de alegere a conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României”, a precizat Paul Stănescu.

El a subliniat că „există posibilitatea să fie şi un candidat independent stabilit de PSD”, dar el dorește să fie cineva din interiorul formațiunii.

„Ce-mi doresc eu de la PSD, îmi doresc să fie un membru PSD candidatul pentru Preşedinţia României. Ăsta e lucrul clar. Asta îmi doresc eu, dar nu ceea ce neapărat eu îmi doresc va spune şi Congresul”, a explicat Paul Stănescu.

Întrebat de o candidatură a lui Marcel Ciolacu, secretarul general PSD a subliniat că doar premierul cunoaște această decizie. „Numai domnul Ciolacu ştie lucrul ăsta. Nu ştim noi, nici eu, nici Tudose, nici Grindeanu. E opinia personală a preşedintelui nostru Marcel Ciolacu”, a spus Stănescu.

Vicepreşedintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat joi că singura alternativă la candidatura lui Marcel Ciolacu este posibilitatea ca PSD să susţină o personalitate de stânga care îşi şi exprimă dorinţa de a avea susţinerea din partea formaţiunii iar până la acest moment nu există o astfel de personalitate. El a precizat că în partid îşi doresc ca Marcel Ciolacu să fie candidatul PSD şi acesta trebuie să ia o decizie în plan personal, şi odată ce îşi va anunţa decizia în faţa PSD, va avea sută la sută sprijinul partidului.

Coaliția de guvernare a decis joi ca cele două tururi ale prezidențialelor să fie organizate pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar alegerile parlamentare să fie pe 1 decembrie. Decizia vine la capătul mai multor săptămâni de neînțelegeri în care PSD a militat pentru luna septembrie, în timp ce liberalii au cerut alegeri la termen în noiembrie.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri