AcasăACTUALPermise false vândute pe internet cu sute de euro. Poliţiştii au intrat...

Permise false vândute pe internet cu sute de euro. Poliţiştii au intrat pe fir

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Trei persoane au ajuns în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă după ce au înşelat cel puţin 30 de oameni cărora le-au promis permise de conducere. Încă din 2022, cei trei au susţinut că sunt reprezentanţi au unor şcoli de şoferi sau chiar poliţişti pentru a înşela persoanele interesate. Cereau între 600 şi 1.200 de euro pentru un document.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 au formulat propunere de arestare preventivă pentru trei persoane, acuzate de înşelăciune în formă continuată.

”În perioada 1 ianuarie 2022 – 21 mai 2024, inculpaţii au postat pe diferite platforme de socializare (…) mai multe anunţuri cu privcire la obţinerea, de către persoane interesate, a unor permise de conducere originale. Inculpaţii au indicat ca modalitate de contactare un număr de telefon care permitea transferarea conversaţiilor în aplicaţia WhatsApp”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, cele trei persoane susţineau că sunt reprezentanţi ai unor şcoli de şoferi sau chiar poliţişti şi trimiteau mesaje temporare cu imaginea unui permis de conducere ce conţinea datele persoanei solicitante.

”Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare demarării procedurii necesare de întocmire a pemiselor de conducere şi expedierii acestora, inculpaţii solicitau de la persoanele interesatesume cuprinse între 600 şi 1.200 de euro”, au mai transmis procurorii, menţionând că banii erau trimişi prin Revolut.

Anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, fiind depistate permise falsificate. Până acum au fost intrumentate 30 de fapte, potrivit News.ro.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri