AcasăACTUALPersoane cu dizabilităţi obligate la sporturi extreme pe Aeroportul Craiova (FOTO)

Persoane cu dizabilităţi obligate la sporturi extreme pe Aeroportul Craiova (FOTO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Persoanele cu dizabilităţi sunt obligate să practice sporturi extreme pe Aeroportul din Craiova. Asta deoarece una dintre rampele din clădire are o înclinaţie care o face aproape imposibil de folosit chiar şi pentru persoanele care nu au dizabilităţi. 

Rampa a fost fotografiată de craioveanca Emilia Neagu, și postată pe Facebook. „Două rampe pentru bagaje au construit in Aeroportul Craiova și ambele arată de parcă au vrut să facă vârful Omu. Imposibil de urcat și coborât cu bagaje dacă ai picioare.

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar face o persoana cu dizabilități sau o mamă cu bebeluș in cărucior. Eu nu blestem, dar, știți voi”, este o parte din mesajul craiovencei, citat de PRESShub.

Reprezentanții ONG-urilor critică și ei unghiul de înclinare al rampei și spun că astfel de cazuri sunt frecvente în România.

„Nu se respectă normativele tehnice și astfel, rampele sunt impracticabile, devenind noi bariere în calea spre integrare în comunitate a persoanei în fotoliu rulant, și nu numai, pentru că aceste rampe pot fi folosite și de vârstnici și de părinții cu copii în cărucioare. In cazul prezentat de dumneavoastră, nu cred că e nevoie de prea multe comentarii.

E clar că unghiul de înclinare al rămpii este mult prea mare iar rampa este prea abruptă”, a declarat, pentru Presshub, Iuliana Prunilă-Negoiță, coordonatorul grupului DizAbil.Eu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri