AcasăACTUALPeste 300 de voluntari au plantat copaci într-o comună din Olt: Dacă...

Peste 300 de voluntari au plantat copaci într-o comună din Olt: Dacă nu plantăm acum, mai târziu o să ne fie mult mai greu să stopăm deşertificarea

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Peste 300 de voluntari au participat, zilele trecute, la o acţiune de plantare copaci pe o suprafaţă de peste 12 hectare, în comuna Mărunţei, după ce o acţiune similară a fost organizată şi în apropiere de Caracal.

Acţiunea a fost sprijinită de Asociaţia „Plantăm fapte bune în România”. Coordonatorul acţiunii, Adrian Ilie, spune că nu trebuie pierdut niciun moment pentru a planta copaci, având în vedere încălzirea globală resimţită tot mai intens şi în judeţele Olteniei.

CITEŞTE ŞI: Cum a reuşit un şofer din Olt să-şi recupereze, în instanţă, permisul de conducere luat pentru viteză. Tronsonul pe care Poliţia susţinea că e o limită de 50 km/h avea limita de 90 km/h

„Am crescut în sudul țării și vreau să avem și aici păduri. În vara acestui an am luat temperatura la sol în Sahara Olteniei  – se află în Dolj:  59 grade Celsius și, la câțiva metri într-o plantație de salcâm, erau 30 de grade. Avem temperaturi din ce în ce mai mari și la noi, trebuie să conştietizăm că dacă nu plantăm acum, mai târziu o să ne fie mult mai greu să stabilizăm nisipurile zburătoare din sudul țării și să stopăm deşertificarea. Am ales acest drum cu drag și vreau că urmașii noștri să se bucure pădurile plantate de noi”, a explicat el.

Adrian Ilie este un tânăr orginar din Dăneasa, Olt, care la 29 de ani s-a implicat în mai multe proiecte de voluntariat care au vizat împădurirea unor zone din ţară.

Adrian început să lucreze de la vârsta de 15 ani, iar de trei ori a plecat în străinatate. Ulterior şi-a dat seama că are nevoie să îşi termine studiile, aşa că s-a înscris la facultate, unde a început să se implice în acţiuni de împădurire.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri