AcasăACTUALPlatforma de autorecenzare, blocată din prima zi

Platforma de autorecenzare, blocată din prima zi

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Site-ul dedicat recensământului populației s-a blocat, luni dimineață, după primele ore de la debutul autorecenzării, însă formularul poate fi completat pe portalul Institutului Național de Statistică.

Începând din 15 martie și până pe 15 mai, populația poate completa online chestionarul de recensământ accesând direct platforma de autorecenzare: https://autorecenzare.insse.ro/
Informații despre recensământul populației și un tutorial referitor la completarea chestionarului erau postate pe https://www.recensamantromania.ro care însă s-a blocat după primele ore.

Institutul Național de Statistică precizează, într-un comunicat, că se lucrează la rezolvarea problemelor tehnice:

„Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Național de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru interesul manifestat.”

CITEŞTE ŞI: Arafat recomandă românilor să facă stocuri, în caz de dezastre

Directorul Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a declarat luni, la Oradea, că problema platformei electronice pentru autorecenzare se va remedia în cel mult 48 de ore, numărul mult prea mare de intrări pe secundă, peste cele 1.200 proiectate, ducând la blocajul întâmpinat în primele ore ale zilei.

Până la remedierea problemei cu această pagină, el a reluat apelul către persoanele care doresc să se autorecenzeze să folosească accesarea prin varianta link-ului autorecenzare.insse.ro.

„Daţi-mi voie să-mi cer scuze pentru micile inadvertenţe care au fost la începutul acestei zile. Momentan au fost rezolvate şi am informat şi printr-un comunicat al institutului faptul că autorecenzarea se poate realiza direct accesând autorecenzare.insse.ro şi urmând apoi calea pe care am prezentat-o în diverse materiale publicitare. Toate acestea s-au întâmplat întrucât a fost un interes deosebit la prima oră şi accesările au fost mult mai multe decât am proiectat noi, în interfaţă”, afirmat Tudorel Andrei, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, sistemul face faţă autorecenzării, dar interfaţa reprezentată de site-ul recensamantromania.ro a fost proiectată pentru mai puţine accesări decât cele de la prima oră.

Directorul INS a menţionat că nu este vorba despre o problemă bugetară, fiind alocate toate fondurile necesare, site-ul fiind un serviciu achiziţionat conform uzanţelor, prin achiziţie publică, de la firma care a oferit cel mai mic preţ.

„Sistemul era proiectat la 1.200 de intrări pe secundă, dar numărul intrărilor a fost mult peste această valoare şi astfel s-a ajuns la această situaţie. Firma care a proiectat nu s-a gândit că poate fi un interes atât de mare în prima parte a recensământului. Dar vă asigur că INS-ul, împreună cu STS-ul, cu care am lucrat impecabil şi cu Banca Mondială, pentru că este un proiect derulat cel puţin în trei, vom asigura tot suportul încât va fi o acţiune de succes. Colegii mei au făcut toate eforturile şi au venit cu această schimbare din mers. Butonul respectiv este accesat direct prin comandă şi nu prin apăsare şi din câte înţeleg nu sunt inadvertenţe”, a spus Tudorel Andrei.

Directorul INS a subliniat că în cel mult 48 de ore se va remedia această problemă şi se va reveni la forma de acces pentru recenzare anunţată iniţial, pe site-ul recensamantromania.ro.

„Eu sper să fie un succes mai ales că de la început ne-am propus să avem o metodă inovatoare pentru recensământul din România. Este pentru prima dată când noi ne-am propus să facem nu numai culegerea complet digitalizată, dar atât în online, cât şi fizic, pentru cei care nu au posibilitatea să acceseze site-ul. Apoi în acest recensământ se culeg date pe care le obţinem o dată la zece ani, cele privind religia, limba maternă şi etnia”, a mai afirmat directorul INS, potrivit g4media.ro.

CITEŞTE ŞI: Se reiau zborurile din Craiova către Paris, Barcelona şi Bruxelles

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri