AcasăACTUALPompieri români, între care și din județul Dolj, misiune în Grecia. „Este...

Pompieri români, între care și din județul Dolj, misiune în Grecia. „Este prima acțiune internațională specializată pe incendii”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Peste 100 de pompieri români au plecat, vineri, în Grecia, pentru a ajuta autorităţile elene în zonele unde incendiile au distrus zeci de mii de hectare de vegetaţie, iar sute de case au fost distruse.

23 de autospeciale vor ajunge în Grecia, iar misiunea este planificată pentru 10 zile, potrivit șefului DSU, Raed Arafat.

blank

Cei mai buni pompieri din țară au fost selectați pentru această acțiune, a spus comandantul lor.

„Sunt 11 ofițeri care pleacă. Avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și de suport. Misiunea este prevăzută pentru 10 zile cu posibilitatea de extindere dacă Grecia va cere asta. România intervine pentru prima dată pentru incendii de pădure în afara țării. Mă aștept la un popor disperat, la condiții grele de muncă, dar mă aștept să ne ducem misiunea la bun sfârșit”, a declarat comandantul misiunii.

blank

Sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Grecia s-a realizat în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Reprezentanții DSU au precizat că România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii.

„Modulul de intervenție este reprezentat de pompieri salvatori delegați din mai multe județe, precum AG, AB, HD, BH, SJ, DB, DJ, TR, CL, BZ, BV, PH dar și din partea ISU B-IF, USISU, IGSU”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

blank

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri