AcasăLIFEPovestea albanezilor din Slatina care au pregătit bragă pentru Ceaușescu și de...

Povestea albanezilor din Slatina care au pregătit bragă pentru Ceaușescu și de Gaulle

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În orașul Slatina veți găsi cea mai veche băcănie cu halviță, baclava, înghețate și rahat, delicii pe care nu v-ați putea gândi că le mai puteți găsi în România.

Afacerea a fost deschisă de stră-bunicul Imer, acum 300 de ani, iar istoria ei se leagă de nume precum Ceaușescu, Charles de Gaulle, Adriano Celentano, Amza Pellea, Iorga sau Minulescu.

În acest moment, dacă mergi în Slatina să cauți rahat făcut după rețeta autentică, vei găsi de fapt două băcănii ale familiei de albanezi Memish: una în partea de jos a orașului, „Atletul albanez” și alta sus, ”Enver Memish și fiii!” Am stat de vorbă cu Abdullah Memish, unul dintre nepoții albanezului care a deschis prima dată prăvălia pentru români.

Iată povestea lor!

Ce știm noi acum este că un albanez a avut curajul să deschidă o prăvălie cu produse tradiționale în Slatina, care a rezistat până acum nestingherită, chiar și în vremea comunistă. Ce adăugăm la ce știm?

Primul albanez a venit în România și s-a stabilit în Slatina în anul 1724. Venea aici primăvara, vindea coloniale, baclava, iar iarna se întorcea înapoi acasă, la Tetovo, actuala Macedonie de nord.

continuare pe life.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri