AcasăACTUALPreot acuzat că a mușcat o femeie, după ce s-au bătut pentru...

Preot acuzat că a mușcat o femeie, după ce s-au bătut pentru pâinea de împărtășanie

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un preot din Florida a ajuns să fie anchetat de poliţie după ce ar fi mușcat o femeie în timpul unei liturghii, într-o presupusă „încercare de a apăra pâinea Împărtășaniei”. Bărbatul spune că femeia a încercat să-i ia cu forța azima.

Potrivit declaraţiilor pe care le-a făcut la poliţie, Părintele Fidel Rodriguez a refuzat inițial să-i dea femeii pâinea de împărtășanie și i-a spus că „nu a făcut demersurile prealabile necesare” pentru a primi azima, când a întâlnit-o la o liturghie ținută pe 19 mai la Biserica Catolică Toma d’Aquino, din St. Cloud, conform poliţiei, citate de CNN.

O declarație furnizată de Episcopia din Orlando afirmă că Rodriguez a binecuvântat femeia la slujba de la 10 a.m. și „a sfătuit-o să primească Taina Pocăinței (Mărturisire) înainte de a se întoarce să primească Sfânta Împărtășanie (Euharistie)”. Femeia a spus poliției că s-a întors la biserică pentru slujba de la prânz și l-a informat pe preot că de fapt a făcut demersurile necesare și „acum este acceptată de Dumnezeu, astfel încât preotul trebuie să-i acorde posibilitatea de a participa la împărtășanie”, se arată în declarație.

Preotul a întrebat-o pe femeie dacă „a fost la Sacramentul Pocăinței (Mărturisire), la care ea a declarat că nu este treaba lui”, potrivit comunicatului Eparhiei. Femeia a spus poliției că preotul „s-a supărat și a încercat să-și bage singură ”biscuitul” în gură”, potrivit declarației sale pe propria răspundere. Ea a adăugat că a încercat apoi să apuce o altă pâine de împărtășanie, pe care preotul o ținea, când acesta a apucat-o și a mușcat-o de braț, se arată în declarație.

Ce spune biserica

Femeia a fost rugată să plece, potrivit Episcopiei, care a adăugat că preotul nu a mai întâlnit-o până acum. Intervievat de poliție, preotul a spus că femeia l-a împins și „nu a lăsat tava de împărtășire și că singura modalitate prin care s-a gândit să o scoată din ea a fost să o muște de braț”, potrivit declarației pe propria răspundere.

Femeia a refuzat îngrijiri medicale, iar poliția a fotografiat urma mușcăturii, potrivit raportului. Poliția St. Cloud a transmis rezumatul declarației pe propria răspundere Procuraturii Statului pentru examinare, potrivit ştirileprotv.ro.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri