AcasăACTUALPRESShub, partener în campania "Aer Curat pentru Bucureşti"

PRESShub, partener în campania „Aer Curat pentru Bucureşti”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și AerLive.ro lansează Aer Curat pentru București, o campanie de informare și conștientizare cu privire la impactul poluării asupra sănătății umane, care analizează efectele poluanților atmosferici asupra afecțiunilor respiratorii, oncologice, pediatrice, cardiologice și dermatologice.

Cu sprijinul unei echipe de medici, Ecopolis a realizat un ? raport de cercetare pentru a arăta efectele nocive ale poluării asupra sănătății și a analizat datele privind sănătatea populației, corelate cu cele privind calitatea aerului pentru București, din platforma aerlive.ro.

CITEŞTE ŞI: Ce sumă de bani a atras România până acum prin PNRR. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Ecopolis a calculat impactul poluării aerului cu PM2,5 și PM10 asupra mortalității generale, mortalității post-neonatale și bolii ischemice a inimii pentru bucureșteni, prin aplicația AirQ+, dezvoltată de Organizația Mondială a Sănătății. În București, poluarea aerului este responsabilă pentru:

? 2.869 de morți au fost cauzate de expunerea pe termen lung la PM2.5
? 548 de decese sunt cauzate de poluarea cu PM 2.5 pentru persoanele ce au boala ischemică a inimii
? 5,6% dintre cazurile de decese la bebeluși sunt cauzate de poluarea cu microparticule PM10

“Ne dorim ca acest raport să stea la baza fundamentărilor politicilor publice atât de necesare pentru îmbunătățirea calității aerului în București și să servească drept inspirație și pentru celelalte orașe ale României, care se confruntă cu problema calității aerului.”, arată Oana Neneciu, Director Executiv Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

În cadrul campaniei au fost realizate o serie de materiale video explicative, cu ajutorul unor medici specialiști, care sunt prezentate pe platforma https://curat.aerlive.ro. Pentru a înțelege cum particulele microscopice de poluare pătrund adânc în organism și reușesc să păcălească mecanismele de apărare ale acestuia, atacând plămânii și creierul, în cadrul campaniei a fost realizată o animație video.

articolul complet, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri