AcasăRECOMANDATEPRESShub | România datorează refugiaților ucraineni 300 de milioane de lei. În...

PRESShub | România datorează refugiaților ucraineni 300 de milioane de lei. În schimb, îi trimite la muncă

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Aleksandra și părinții ei s-au trezit într-o țară străină cu ce au reușit să ia în grabă din casă. Cei trei au fugit pe 28 martie din Ucraina, la o lună de la izbucnirea războiului, și prima dată au mers în Bulgaria.

Le-a fost greu să găsească o locuință, dintr-un motiv pe cât de simplu, pe atât de complicat: nu au putut lăsa în urmă câinele și pisica. Și mulți nu au vrut să le ofere o casă din acest motiv.

Familia a găsit într-un final un hotel care i-a acceptat cu cele două animăluțe. Dar, după câteva luni, a fost nevoită să o ia, încă o dată, de la capăt, după ce hotelul în care stăteau nu și-a mai putut permite să cazeze refugiații veniți din Ucraina.

Cu ajutorul unei voluntare de origine ucraineană stabilită în România, Aleksandra și familia ei au ajuns în Mamaia, la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Au primit cazare într-un alt hotel aflat pe litoralul Mării Negre.

Din nou, însă, lucrurile s-au stricat: din luna ianuarie, proprietarul hotelului a încetat să le mai dea banii pentru mâncare, care li se cuveneau prin Programul social 50/20.

312.150.706 lei datorează România pentru ultimele 4 luni.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a declarat, la solicitarea PRESShub, că valoarea plăților restante pentru cazarea și hrana refugiaților ucraineni pentru perioada aprilie-iulie 2023 este de 63,7 milioane de euro.

articolul complet, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri