AcasăPOLITICĂPressOne: Mircea Geoană a plagiat în teza de doctorat din doi preşedinţi...

PressOne: Mircea Geoană a plagiat în teza de doctorat din doi preşedinţi americani

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Mircea Geoană a plagiat în teza de doctorat din președinții americani Bill Clinton și George W. Bush și a folosit o tehnică utilizată și de alți politicieni: plagiatul prin traducere.

Potrivit unei noi anchete marca Emilia Şercan, cel puțin 78 de pagini din cele 279, cât totalizează lucrarea, au conținut plagiat preluat fără atribuire: text, grafice și tabele.
Și în anexele lucrării există conținut plagiat: la o verificare aleatorie, am descoperit în Anexa nr. 2 un număr de 9 pagini cu conținut plagiat.

Geoană și-a susținut teza la Academia de Studiii Economice (ASE) după 12 ani de la momentul în care a devenit doctorand, deși studiile durau, potrivit legii, 4 ani.

ASE, care i-a dat titlul de doctor în 2005, deși l-a înmatriculat în 1993, nu a reușit să explice cum a fost posibil ca Mircea Geoană să fie doctorand în toți acești ani și să nu fie exmatriculat – lucrul acesta îi voi dezvolta într-o continuare a investigației, pe care o voi publica mâine.

investigaţia completă, în PressOne

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri