AcasăACTUALPrima pădure plantată în "Deşertul Olteniei", finanţată prin PNRR

Prima pădure plantată în „Deşertul Olteniei”, finanţată prin PNRR

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Astăzi, în comuna Apele Vii din județul Dolj, a început plantarea primei păduri din „Deşertul Olteniei”, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al Uniunii Europene. În ciuda condițiilor meteo, acțiunea a fost inițiată sub supravegherea ministrului Mediului, Mircea Fechet, care este optimist că această împădurire va contribui la stabilizarea a 70 de hectare de teren afectat de „nisipul Olteniei”.

Ministrul a subliniat determinarea de a transforma aceste zone nisipoase în păduri, exprimând îngrijorare pentru pierderea anuală a aproximativ 1.000 de hectare de soluri fertile în sudul României din cauza deșertificării. Avertizând asupra riscului de a transforma regiunea în deșert în următorii 50 de ani, Fechet a evidențiat necesitatea unor măsuri imediate.

Prin programul implementat în comuna Apele Vii, urmează să fie plantați 350.000 de puieți pentru a consolida solurile nisipoase. În zona Olteniei, între Dunăre și Craiova, deșertificarea progresează rapid, amenințând să reducă suprafețe agricole semnificative și să afecteze economia locală. Apele Vii, o comună formată doar din satul cu același nume, se confruntă cu soluri predominant nisipoase în Câmpia Romanaților.

Conștientizând amploarea problemei deșertificării în această regiune, guvernul României a alocat fonduri semnificative din PNRR pentru inițiativele de înființare a pădurilor, cu scopul de a contracara acest fenomen.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri