AcasăACTUALPrimar trimis în judecată după ce şi-a angajat o apropiată la Taxe...

Primar trimis în judecată după ce şi-a angajat o apropiată la Taxe şi Impozite

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au finalizat cercetările în dosarul penal care îl vizează pe primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și au dispus, astăzi, trimiterea acestuia în judecată.

Acesta este acuzat de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite. Astfel, cu numai câteva zile înainte de startul în campania electorală, procurorii au întocmit rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată a lui Cosmin Andrei.

Subiecte la concurs oferite unei apropiate

Potrivit anchetatorilor, pe 21 august 2021, în calitate de primar al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior”, funcție scoasă la concurs în cadrul Direcției de Impozite și Taxe.

Persoana pentru care s-ar fi fraudat concursul a fost Cristina Geanina H., cea care, la data respectivă, ar fi avut o relație apropiată cu primarul Cosmin Andrei. Inițial, la concurs s-au înscris trei persoane, printre care și Cristina Geanina H. Unul dintre candidați a fost respins din cauza dosarului incomplet, iar cel de-al doilea nu s-a mai prezentat la concurs. Prin urmare, singura persoană care a ajuns în fața comisiei de examen a fost apropiata primarului. În urma ”sprijinului” acordat, la data de 26 august 2021, Cristina Geanina H. a promovat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv. În realizarea investigațiilor, procurorii DNA au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Toate acestea au ieșit la iveală pe 2 februarie a.c., când procurorii DNA au descins în municipiul Botoșani unde au organizat două percheziții domiciliare, din care una în biroul primarului. Ulterior, acesta a fost plasat sub control judiciar, măsura preventivă care a fost prelungită luna trecută, cu încă 60 de zile, potrivit monitorulbt.ro.

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri