AcasăACTUALPrimarul din Leleasca a trecut pe o listă oamenii care n-au votat...

Primarul din Leleasca a trecut pe o listă oamenii care n-au votat la referendum şi acum îi ameninţă că le taie ajutorul social

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Primarul comunei Leleasca, Vasilică Selescu, este acuzat că ameninţă oamenii din localitate, care nu au votat la referendumul din 26 mai, că vor rămâne fără ajutoare sociale. Cei vizaţi au povestit, pentru reporter24, că edilul a avut persoane în fiecare secţie de votare, care i-au trecut pe o listă pe cei care votează doar la europarlamentare.

Unul dintre membrii secţiei de votare 237, organizată la Căminul Cultural Leleasca, a povestit că un observator din partea PNL trecea pe o listă votanţii care refuzau cele două buletine cu întrebările de la referendumul propus de preşedintele Iohannis şi susţinut de liberali.

După alegeri, trimişii primarului au mers din poartă în poartă să le arate oamenilor ce păţesc dacă nu votează cum vrea edilul.

„În circumscripţia 237 de la Leleasca a fost observator de la PNL care nota pe o listă, persoana care nu ridica buletinul pentru referendum. Ulterior, m-au sunat oamenii şi mi-au spus că le taie ajutorul social, că au fost ameninţaţi cei de pe listă, că vor fi amendaţi. Că s-au dus din poartă în poartă ca să-i ameninţe. Eu înţeleg că votul este liber, nu trebuie să dea bine nicăieri. Cum poţi să presezi oamenii care şi-aşa sunt amărâţi? Îi ameninţi pentru ce? Să-i lase în durerea lor. Primarul, din aceste motive, atunci când vor fi alegeri, e pierdut. Nu gândesc logic, după ce că lumea e amărâtă şi cu patru clase!”, povesteşte sursa reporter24.

Unul dintre asistaţii social vizat de pedeapsa primarului spune că a fost anunţat că deja a rămas fără indemnzaţie. Refuzul de a vota la referendum a fost echivalat de către cei de la PNL Leleasca drept un vot pro-PSD.

„Se făceau liste cu cine nu votează la referendum. De aici a plecat totul, iar acum se spune că n-au tăiat ajutorul social că n-am votat la referendum, că cine n-a votat la referendum înseamnă că a votat PSD-ul. Pe toată lumea, pe toţi care n-am votat la referendum ne ameninţă.  Mi s-a spus în faţă de către doamna Bărbulescu, consilier al domnului primar, dar i-am spus că nu mi-e frică de primar”, a afirmat sursa citată.

Primarul din Leleasca, Vasilică Selescu, neagă faptul că este vorba despre consilierii săi şi adaugă că nu aceştia răspund de plata ajutoarelor sociale. Acesta este interesat mai mult de identitatea persoanelor care au dezvăluit informaţiile presei.

„Cine spune n-are nume? Ăstea sunt nişte tâmpenii. Votul e liber, fiecare face ce vrea. A zis că li le taie Boştinaru? Dacă ar fi, nu se ocupă el de aşa ceva, ci viceprimarul şi administratorul”, a declarat edilul.

Primarul consideră că nu este implicat în acest scandal, atât timp cât n-a intrat în secţiile de votare.

„Domnul şef, îmi puneţi nişte întrebări… eu n-am voie să stau în secţie. Sunt discuţii şi de o parte şi de alta. Eu de unde să ştiu? M-am ocupat de alegeri, dar în secţii la vot n-am fost eu. Pot să iasă discuţii şi afirmaţii de tot genul, dar nu ştiu ce rost mai mare. Că alţii au mai umblat cu presiuni, cum este la algeri, se poate, dar eu nu”, a mai spus Selescu.

În comuna Leleasca, prezenţa la alegerile europarlamentare a fost de 79,08% (885 votanţi), în timp ce la referendum de doar 49,68% (556 votanţi).

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri