AcasăACTUALPrimele acțiuni ale ministrului de Interne, Mihai Fifor. „Efectivele Poliţiei sunt deficitare”

Primele acțiuni ale ministrului de Interne, Mihai Fifor. „Efectivele Poliţiei sunt deficitare”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei Măceşanu, a avut o întâlnire, miercuri, cu ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor anunţând că se va merge pe firul persoanelor persoanelor dispărute, dacă e nevoie, până în 1990.

„Îi voi cere ministrului de Interne exact ceea ce ţi-am spus şi, mă ţin de cuvânt, un raport în maxim 30 de zile cu privire la toate cazurile de răpiri, de dispariţii de persoane din România, o anchetă transparentă din care să facă parte şi sindicatele din Poliţie şi reprezentanţi ai societăţii civile astfel încât să nu poată fi muşamalizată această anchetă. Eu pe anchetele interne nu dau doi bani, este vorba despre verificarea din 1990 şi până astăzi a tuturor cazurilor de dispariţii de persoane”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, înainte de întâlnirea cu ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Ulterior întâlnirii, Mihai Fifor a anunţat că efectivele Poliţiei sunt deficitare şi că, dacă este nevoie, vor fi înfiinţate structuri noi. „Poliţia din rural trebuie întărită. Efectivele Poliţiei sunt deficitare, am solicitat date despre încadrarea în Poliţie. Voi avea astăzi o întâlnire şi cu sindicatele pentru că vrem ca deciziile pe care le luăm să fie foarte bine fundamentate. Am toată consideraţia pentru oamenii care îşi fac datoria în sistem”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Mihai Fifor a mai spus că poliţiştii vor merge pe firul persoanelor dispărute din România şi până în 1990, dacă este nevoie.Advertisement

„Sunt lucruri punctuale pe care le-am discutat. Vom merge pe firul persoanelor dispărute, dacă este nevoie, până în 1990, a propus domnul Cumpănaşu, astfel încât să vedem ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. Am avut o discuţie şi cu doamna prim-ministru la Guvern în ora care a trecut, am mai punctat câteva lucruri. Doamna prim-ministru are câteva solicitări ferme pe care o să vi le comunice domnia sa în cursul zilei. O să intru în videoconferinţă cu şefii inspectoratelor de poliţie. La fiecare inspectorat, vom avea o analiză amănunţită. Concluzia este aceeaşi. Nu rămâne în sistem nimeni care nu înţelege să-şi facă datoria ca la carte”, a mai spus Fifor.

mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri