AcasăRECOMANDATEProblemele asociate sevrajului după oprirea tratamentului cu antidepresive sunt mai puțin frecvente...

Problemele asociate sevrajului după oprirea tratamentului cu antidepresive sunt mai puțin frecvente decât se credea

spot_img
spot_img
- Advertisement -

O meta – analiză recent publicată în revista The Lancet Psychiatry a arătat că problemele apărute în urma întreruperii tratamentului cu antidepresive sunt mai puțin frecvente decât se credea.

Studiul a analizat datele a peste 21.000 de pacienți și a constatat că în jur de 15% dintre aceștia au resimțit simptome de sevraj, de obicei ușoare și de scurtă durată. Pe de altă parte, „sindromul de sevraj” a fost resimțit și de 17% dintre pacienții care nu au luat antidepresive, ci placebo. Așadar, aceste medicamente nu reprezintă singura cauză a stărilor respective.

Și alți factori ar putea avea relevanță, cum ar fi așteptarea că problemele pentru care au căutat ajutor profesional, fie că este vorba de depresie sau anxietate, se vor agrava. Dar asta nu înseamnă că pacienții ar trebui să se confrunte cu respingerea sau banalizarea problemelor lor în cabinetul medical, titrează publicaţia Zdravotnický deník din Republica Cehă.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri