AcasăACTUALProcuror din Craiova achitat după ce a pierdut banii de la percheziţii...

Procuror din Craiova achitat după ce a pierdut banii de la percheziţii la păcănele

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu, distrugerea de înscrisuri și sustragerea unor bani și bunuri puse sub sechestru, procurorul Flavius Cristea de la parchetul local din Craiova a fost achitat luni de Înalta Curte de Casație și Justiție. Hotărârea nu este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis achitarea procurorului Flavius Cristea pentru abuz în serviciu în formă continuată, „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”. Pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, instanța a motivat că „nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”. Hotărârea instanței poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorul Cristea a fost trimis în judecată, fiind acuzat că, pe vremea când activa în cadrul DIICOT Craiova, ar fi sustras bani și bijuterii sechestrate ca mijloace de probă în șapte dosare pe care le instrumenta. Potrivit Parchetului General, procurorul și-ar fi însușit un inel depus ca mijloc de probă de către un martor. Acesta ar fi sustras și distrus o filă a unui proces-verbal de percheziție domiciliară, în care precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 de lei, iar asupra acesteia 1.600 de euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor.

Mai mulți martori, polițiști de crimă organizată, au declarat la proces că, pe plan local, era de notorietate că procurorul Cristea era un împătimit al jocurilor de noroc. Lipsa banilor de la percheziții a fost pusă pe seama viciului magistratului.

Continuarea în Libertatea.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri