AcasăACTUALProcurorii DIICOT, descinderi în judeţul Dolj, după ce o adolescentă a fost...

Procurorii DIICOT, descinderi în judeţul Dolj, după ce o adolescentă a fost forţată să se prostitueze în Italia (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

O adolescentă din Dolj a fost forţată să se prostitueze în Italia, la stradă, după ce a fost atrasă cu promisiuni de căsătorie. Procurorii DIICOT Craiova au făcut opt percheziţii, miercuri dimineaţă, în acest dosar.

Anchetatorii spun că, în ianuarie 2023, un bărbat ar fi recrutat o adolescentă în vârstă de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație) și, prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), ar fi transportat-o și adăpostit-o în Italia, unde, prin acte de violență fizică și psihică, ar fi exploatat-o sexual, obligând-o să practice prostituția („la stradă”).

În activitatea infracțională, aceasta ar fi beneficiat de sprijinul unei alte persoane (membru al familiei sale), care ar fi avut rolul de a supraveghea victima minoră și de a colecta sumele de bani  rezultate din activitatea infracțională.

Cercetările efectuate în cel de-al doilea dosar au relevat faptul că patru persoane (membri ai aceleași familii) ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, minore și majore, prin inducere în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, după care le-ar fi transportat în Italia, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a acestora.

„Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova”, transmite IPJ Dolj.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri