AcasăACTUALProtestul transportatorilor şi fermierilor, blocat la intrarea în Capitală (VIDEO)

Protestul transportatorilor şi fermierilor, blocat la intrarea în Capitală (VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi seară, că cei care protestează cu tractoare, utilaje agricole şi camioane la Chiajna, fiind opriţi de către forţele de ordine, nu vor intra cu în Capitală, în ipsa autorizaţiilor necesare. Predoiu a explicat că poliţiştii şi jandarmii care sunt la eveniment nu fac decât să respecte legea, notează agenţia de presă News.ro.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre protestul de la Chiajna şi a afirmat că poliţiştii şi jandarmii ”nu fac altceva decât să aplice legea în acest moment”.

”Eu le mulţumesc celor care o fac cu promptitudine, cu fermitate, dar şi cu tact, în acelaşi timp. Situaţia, după cum vedeţi, este sub control”, a declatat Predoiu.

Ministrul a precizat că, deşi s-a încercat de câteva ori pătrunderea în Capitală, acest lucru nu s-a întâmplat: ”Mă bucur că nu s-au făcut forţări iraţionale, să spunem aşa, şi că lucrurile nu au derapat şi aş face şi un apel la toţi cei care protestează, să rămână în litera şi în cadrul legii, în spiritul legii”.

Ministrul a explicat că protestatarii ar trebui să aibă autorizaţie pentru a ajunge în Capitală.

”Trebuie să aibă autorizaţie de zonă aici. Sunt două tipuri de autorizaţii. Autorizaţia de a circula într-o anumită zonă şi o autorizaţie pentru un protest. Au fost situaţii în care astfel de maşini de mare tonaj, de mare gabarit, au avut astfel de autorizaţii şi au pătruns până în mijlocul oraşului, dar pe baza unui act legal emis. Nu e cazul acum şi de aceea nu vor intra în oraş, dacă nu îşi vor obţine autorizaţia”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Acesta s-a referit şi la situaţia în care un tractor era să dea peste un poliţist.

”Am fost informat. Este, într-adevăr, un caz punctual, un exces periculos, de aceea fac din nou apel la cei care îşi exprimă, mă rog, nemulţumirea, cererile, în acest fel, să nu calce legea, să nu pună în pericol poliţiştii, jandarmii, alţi cetăţeni. Au şi dânşii drepturi, inclusiv la integritate fizică. Înţeleg că riscul face parte din meseria de Poliţie, şi de jandarmi, şi de pompieri salvatori, şi poliţist de frontieră, şi aşa mai departe, dar este condamnabil când acest risc este produs în mod voit de către un alt cetăţean, care se bucură şi dânsul de protecţia Poliţiei atunci când are nevoie de ea şi de a celorlalte arme din Ministerul de Interne”, a mai declarat Predoiu.

Predoiu a fost întrebat şi despre prezenţa liderului AUR la protest şi a afirmat: ”E clar că politizează toată această mişcare şi cred că face deservicii, chiar celor care au ieşit să-şi exprime aceste solicitări. Fără îndoială. În rest, nu ştiu. Înţeleg că dânsul se erijează şi în specialist în forţe de ordine şi în probleme ale transportatorilor şi aşa mai departe”.

Ministrul de Interne a reiterat ideea că ”există toate căile posibile pentru a se obţine aceste autorizaţii şi a se desfăşura totul într-un mod democratic, civilizat şi mult, mult mai eficient, inclusiv sub aspectul suportului pe care dânşii probabil că îl caută în mod cert în opinia publică, în rândul populaţiei”.

”Asocierea cu alte tipuri de, eu ştiu, încercări de a deturna politic acest protest, n-ar ajuta nici pentru dânşii, cred”, a mai afirmat Predoiu.

Liderul AUR, la protestul transportatorilor blocaţi la Chiajna / Unii dintre ei i-au cerut să plece şi l-au acuzat că urmăreşte doar câştigarea de voturi

Preşedintele AUR, George Simion, s-a dus, joi seară, la transportatorii care protestează la intrarea în Capitală şi le-a cerut jandarmilor să le permită accesul în Bucureşti cu tractoarele. Simion acuză autorităţile şi PSD că vor să blocheze dreptul oamenilor de a protesta. O parte dintre protestatari l-au huiduit şi i-au cerut să plece, acuzându-l că urmăreşte doar câştigarea de voturi.

George Simion s-a dus, joi seară, la transportatorii care protestează la Ghiajna, accesul în Capitală fiindu-le interzis de jandarmi şi poliţişti.

Simion acuză PSD şi autorităţile că vor să blocheze dreptul oamenilor de a protesta şi de a-şi manifesta nemulţumirea.

Liderul AUR insistă ca jandarmii să permită accesul tractoarelor în Bucureşti, iar jandarmii îi explică faptul că acest lucru este interzis de lege, dar transportatorii se pot deplasa pe jos către sediul Guvernului.

Întrebat de ce s-a dus acolo, Simion a răspuns: ”Pentru că de ce îi e frică lui Ciolacu, Grindeanu şi Barbu nu scapă. De ce ţi-e frică nu scapi, PSD-ule!”.

Unii dintre protestatari şi-au exprimat, însă, nemulţumirea cu privire la prezenţa liderului AUR şi l-au huiduit: ”Lasă-ne protestul, Simion! Aţi venit să vă faceţi numărul, domnule Simion”.

”Unde ai fost când ne-a fost greu”, ”Ai venit pentru voturi”, i s-a mai strigat.

Anterior, în postări pe Facebook, liderul AUR a negat că formaţiunea s-ar afla în spatele protestului.

”Nu suntem noi «în spatele» protestelor, dar îmi exprim public susţinerea faţă de doleanţele protestatarilor”, a scris Simion pe Facebook.

Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei. Mai mulţi transportatori se află în Chiajna, accesul către Capitală fiindu-le blocat de jandarmi şi de poliţie.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor, discuţiile urmând să continue miercurea viitoare.

Conform Executivului, reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului au avut, joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţi ai transportatorilor din toate zonele României, iar în urma discuţiilor, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanţii transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a analiza aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) şi a găsi soluţii aplicabile la problematicile sesizate de transportatori.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri