AcasăACTUALRata de angajare a absolvenților a crescut în pandemie

Rata de angajare a absolvenților a crescut în pandemie

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Mai mult de un sfert dintre absolvenții de liceu sau de facultate se angajează în cel mult trei ani de la absolvire, arată un sondaj Eurostat.

În perioada pandemiei, rata de angajare a proaspeților absolvenți a crescut față de anul 2019. Aceasta a ajuns la 76,7% în 2020, în ușoară creștere față de anul 2019, potrivit datelor Eurostat, citate de Mediafax.

Anul acesta, 148.000 de elevi au ter­minat liceul şi alţi aproape 86.000 de studenţi au încheiat cursurile unei facultăţi.

Un absolvent de liceu se poate angaja în industria ospitalităţii, temporar, dacă doreşte să îşi continue studiile, iar dacă nu vrea acest lucru, atunci se angajează în industrie sau în retail.

„Tot mai mulţi pă­rinţi îşi lasă copiii să lucreze în vacan­ţele din clasa a 11-a sau a 12-a şi experienţa lor e foarte valoroasă, pentru că învaţă să se obişnuiască cu rutina unui job, cu un program de lucru, dezvoltă abilităţi de relaţionale, de planificare şi de organizare, com­petenţe care sunt transferabile şi în alte joburi şi care potenţează cunoştinţele pe care le obţin în facultate ulterior”, a  spus Dragoş Gheban, manager compania.

Un absolvent de liceu primește în medie 1.200-1.300 de lei, salariu net, ajungând după perioada de probă la 1.800-2500 lei net.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Adina Turcu, director Spital „Victor Babeș” Craiova, despre valul patru al pandemiei: „Suntem mult mai bine pregătiți decât în celelalte trei valuri. Pacienții să nu stea acasă până în ultimul moment”

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri