AcasăPOLITICĂFost judecător, numit de Cîțu secretar de stat la ministerul Justiției

Fost judecător, numit de Cîțu secretar de stat la ministerul Justiției

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

George Cătălin Șerban a fost numit secretar de stat în ministerul Justiției vineri, 5 noiembrie, printr-o decizie a premierului demis Florin Cîțu.

Judecătorul, în vârstă de 49 de ani, s-a pensionat, decretul de eliberare din funcție fiind semnat de Klaus Iohannis în 25 octombrie, scrie ziare.com.

Începând cu 1 aprilie 2019, Secția pentru Judecători a CSM a aprobat detașarea lui Șerban de la Călărași la București pentru o perioadă de 3 ani.

Noua funcție ca secretar de stat din partea PNL îi va asigura venituri considerabile, iar fostul judecător va cumula pensia de magistrat cu salariul de demnitar. Oricum, averea sa nu este deloc neglijabilă.

Din noua funcție politică de secretar de stat din partea PNL, fostul judecător va cumula pensia de magistrat cu salariul de demnitar.

„Acest salt profesional în politică spune multe despre nivelul de politizare al magistraților, breaslă care, teoretic, ar trebui să fie apolitică”, scrie publicația PressHub, care estimează că veniturile acestuia vor depăși 8.000 de euro pe lună.

În ultimul an de mandat la CSM Șerban a avut un venit de 340.450 de lei. Având în vedere că pensia unui magistrat reprezintă 80% din venitul brut pe ultima lună de activitate, rezultă că Șerban va încasa o pensie de aproximativ 30.000 de lei pe lună. Această pensie va fi cumulate cu salariul de secretar de stat care este de aproximativ 12.000 de lei pe lună. În total,42.000 de lei, adică aproximativ 8.000 de euro pe lună.

Înainte să ajungă în CSM, judecătorul George Cătălin Șerban a fost președinte al Tribunalului Călărași. Soția lui, Angelica Valentina Șerban, este notar în Călărași.

Numele fostului judecător George Cătălin Șerban figurează pe lista șefilor de instanțe care în martie 2019 au condamnat protestele magistraților împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la legile Justiției.

CITEȘTE ȘI: Președintele USR exclude refacerea Guvernului de coaliție sub conducerea lui Cîțu

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri