AcasăACTUALRăzboi în Ucraina: Armata rusă nu a mai avansat în ultimele 24...

Război în Ucraina: Armata rusă nu a mai avansat în ultimele 24 de ore. Militarii aşteaptă muniţie şi întăriri

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Niciun avans al Armatei Ruse, în ultimele 24 de ore. Aceasta pare a fi intrat într-o pauză operațională, în așteptarea reaprovizionării cu muniție și a întăririlor.

Potrivit analizei Institute for the Study of War (ISW), apelul la luptători din Siria făcut de Vladimir Putin și posibila operațiune de atacare a unei localități din Belarus, ieri, de către aviația rusă, în ceea ce pare a fi o operațiune sub steag fals pentru a determina intrarea armatei bieloruse în război, confirmă raportările din teren privind pierderile umane ale Armatei Ruse, precum și dificultățile de aprovizionare și asigurare a întăririlor, scrie Biziday.

În ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun avans al Armatei Ruse pe niciunul dintre fronturile din Ucraina, în schimb au existat informații privind o retragerea a unei părți a forțelor aflate la est de Kiev înapoi către Sumî, oraș încercuit dar necucerit, în jurul căruia ucrainenii hărțuiesc pozițiile ruse. În același timp, devine tot mai clar faptul că forțele de la Vest și NV de Kiev (coloana repoziționată în cursul zile de joi) este în poziției defensivă. Pare a fi intrat într-o pauză operațională, cel mai probabil în așteptarea aprovizionării cu muniție și trupe.

ISW apreciază că Rusia are nevoie probabil imediat de un nou val de rezerviști sau de recruți eficienți în luptă, dar este puțin probabil să poată genera un astfel de val. ISW a evaluat anterior că eforturile Rusiei de a mobiliza mai mult personal militar fac puțin probabil ca oamenii nou aduși pe front să fie suficient de bine antrenați sau motivați pentru a genera o putere de luptă eficientă.

Forțele armate ucrainene au susținut, de asemenea, că l-au ucis pe generalul-maior rus Andrei Kolesnikov, comandantul Armatei a 29-a Arme Combinate. Pierderile mari în rândul ofițerilor superiori ruși indică calitatea slabă a liniei de comandă și controlul, ceea ce îi forțează pe generalii ruși să se desfășoare prea aproape de linia operațiilor militare pentru a-și comanda forțele.

Există informații (neconfirmate din surse independente) privind o epurare internă făcută de Putin în rândul generalilor și personalului de informații (FSB), ceea ce poate sugera că Rusia își va regândi și va recalibra efortul de război pentru a putea susține operațiunile militare pentru o perioadă mult mai lungă decât a planificat inițial Kremlinul.

Frontul de Sud. La Mariupol, orașul este blocat în continuare de forțele ruse, dar acestea nu au avansat ci preferă să-l bombardeze. Spre Zaporijie și Nicolaev, forțele ucrainene par a fi oprit avansarea Armatei Ruse dinspre Crimeea.

CITEŞTE ŞI: O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit la Zagreb. A survolat și România

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri