AcasăRECOMANDATEReprezentant Microsoft: Industria ar trebui să îmbrățișeze inteligenţa artificială

Reprezentant Microsoft: Industria ar trebui să îmbrățișeze inteligenţa artificială

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Liderul operațiunilor din Germania ale gigantului tehnologic global Microsoft, Marianne Janik, a cerut companiilor din această țară să adopte inteligența artificială (AI) la începutul târgului internațional de comerț industrial Hannover Messe.

„Inteligența artificială ar putea crea un impuls enorm pentru Germania, în special în domenii de bază, cum ar fi în industria clasică, unde lucrurile nu au progresat cu adevărat de ani de zile”, a declarat Janik luni, în prima zi plină pentru târg.

Janik a susținut că inteligența artificială reprezintă „o oportunitate istorică” și ar putea fi folosită pe scară largă și în mod creativ în numeroase scopuri.

Tehnologia, a spus Janik, ar putea ajuta la depășirea unor obstacole precum lipsa cronică a forței de muncă și ar putea contribui la accelerarea proceselor de inovare.

În același timp, însă, Janik a recunoscut, de asemenea, că este îngrijorată ca dezvoltarea IA să nu fie împinsă prea repede.

Recent, numeroși cercetători și antreprenori, precum Elon Musk, au semnat o scrisoare deschisă prin care au cerut un moratoriu de șase luni pentru antrenarea sistemelor de inteligență artificială foarte avansate. Autoritatea pentru protecția datelor din Italia a blocat serviciul ChatGPT al partenerului Microsoft OpenAI în această țară.

Janik a declarat că Microsoft a luat în considerare principiile etice pentru inteligența artificială într-un stadiu foarte timpuriu. Ea a spus că sistemele de inteligență artificială trebuie să fie corecte, fiabile și sigure, rămânând în același timp accesibile și respectând confidențialitatea.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri