AcasăPOLITICĂRevoltă în OFL Olt după schimbările de la ISJ. Şefa organizaţiei, o...

Revoltă în OFL Olt după schimbările de la ISJ. Şefa organizaţiei, o apropiată a deputatului Ştirbu, lăsată fără funcţie

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Preşedintele OFL Olt, Luminiţa Popescu, şi-a pierdut funcţia de conducere, luni, după ce mai mult de jumătate plus unu dintre membrele Biroului Judeţean al Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) Olt şi-au depus demisiile, echivalând cu dizolvarea structurii.

Luminiţa Popescu este un apropiat al deputatului Gigel Ştirbu, care a declanşat o ofensivă pentru preluarea puterii în filială.

Ştirbu a reuşit să-şi impună apropiaţi în anumite funcţii de la nivelul judeţului, posturi ocupate de oamenii preşedintelui de filială, senatorul Liviu Voiculescu.

Mai întâi, prefectul Florin Homorean a fost schimbat cu Mario De Mezzo, iar săptămâna trecută inspectoarele şcolare generale Daniela Nicolescu şi Mihaela Torbă au fost înlocuite de Mariana Gheorghe şi Marius Bălaşa, membri ai PMP şi, respectiv, Pro România.

Preşedintele PNL Olt Liviu Voiculescu spune că femeile liberale s-au solidarizat faţă de colegele lor care au fost schimbate din funcţiile de la ISJ. El a adăugat că propunerea făcută conducerii centrale pentru conducerea OFL Olt este Daniela Nicolescu.

„Astăzi au fost înregistrate la sediul PNL Olt numeroase demisii ale membrelor din Biroul Județean al Organizației Femeilor Liberale Olt, însumând mai mult de jumătate plus unu din numărul membrelor. Motivația femeilor liberale a fost solidaritatea fată de colegele noastre Daniela Nicolescu și Mihaela Torbă, precum și o formă de protest față de înlocuirea dumnealor cu membri ai altor formațiuni politice, fără o consultare a BPJ OFL. În atare condiții, în conformitate cu art. 73 și art.76 din Regulamentul  OFL, biroul nu mai îndeplinește condițiile privind componența și nici nu se mai poate întruni statutar, reprezentând practic o dizolvare a acestuia. Vom înștiința Biroul Național al OFL despre acestă dizolvare de drept a biroului și vom propune nominalizarea în funcția de președinte interimar al OFL Olt, a doamnei Daniela Nicolescu, membru BEX OFL, în vederea organizării de noi alegeri”, a declarat Liviu Voiculescu.

Luminița Popescu este secretar de stat la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse

Membrii PNL, înlocuiţi cu oameni din afara partidului

Foşti membri ai PMP şi Pro România, Mariana Gheorghe şi, respectiv, Marius Bălaşa, au fost numiţi în cele două funcţii de inspector şcolar general adjunct de la nivelul ISJ Olt. Cei doi sunt susţinuţi în funcţie de Partidul Naţional Liberal – aripa Gigel Ştirbu – şi înlocuiesc în funcţie două persoane susţinute tot de PNL, însă din partea actualului preşedintele al filialei judeţene, senatorul Liviu Voiculescu.

Mariana Gheorghe şi Marius Bălaşa au fost, până acum două săptămâni, consilieri locali în Balş şi, respectiv, Slatina, de la alte două formaţiuni decât cea care i-a propulsat acum în funcţie.

Mariana Gheorghe s-a numărat pe lista de consilieri ai alianţei PNL-PMP Balş, iar Marius Bălaşa în CL Slatina, din partea Pro România, fiind şi candidat al acestui partid la funcţia de primar al municipiului, la ultimul scrutin.

Cei doi au demisionat în aceeaşi zi din cele două legislative locale.

Numirile celor doi îşi vor face efectul din data de 1 septembrie. Ei le înlocuiesc pe Daniela Nicolescu şi pe Mihaela Torbă.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri