AcasăACTUALRo-Alert a blocat telefoanele utilizatorilor

Ro-Alert a blocat telefoanele utilizatorilor

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Mesajele de test prin sistemul Ro-Alert au venit, vineri dimineaţa, atât de des încât oamenii nu au mai putut să-şi folosească telefoanele.

Vineri dimineaşa, sistemul Ro-Alert a fost verificat de pe teritoriul judeţului Olt, activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Din nefericire, mesajul a fost transmis de zeci de ori, blocând ecranul telefoanelor utilizatorilor, până la momentul în care aceştia n-au mai putut să le folosească.

Oamenii s-au plâns de situaţie pe site-urile de socializare solcitând autorităţilor să înceteze.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor Ro-Alert și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare au recepționat următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție” . Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Sistemul Ro-Alert permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Operatorul Sistemului Ro-Alert are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone.

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri