AcasăACTUALȘase spitale militare vor fi modernizate și extinse prin PNRR. Investiții de...

Șase spitale militare vor fi modernizate și extinse prin PNRR. Investiții de peste 65 de milioane de lei

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Spitalele militare din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești și Sibiu vor beneficia de investiții în valoare totală de 65 de milioane de lei, din PNRR, pentru reabilitare, extindere și dotare cu aparatură modernă, informează, miercuri, Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul Apărării Naționale, la inițiativa Direcției medicale, a aprobat documentațiile prealabile necesare pentru depunerea dosarelor de finanțare a unor proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în vederea îmbunătățirii infrastructurii medicale în spitalele militare din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești și Sibiu, scrie Mediafax.

Investițiile, în valoare de aproximativ 65 de milioane lei, realizate conform componentei 12 „Sănătate” a PNRR, vor fi destinate reabilitării, modernizării, extinderii (inclusiv prin construcții de clădiri noi) și dotării cu aparatură modernă a aunor structurilor care furnizează asistență medicală ambulatorie.

De asemenea, în vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale se vor realiza investiții în spitalele menționate pentru controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii și din unitățile de terapie intensivă, asigurarea de instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare.

CITEȘTE ȘI: Primăriile din judeţul Olt primesc noi fonduri de la CJ. Pentru ce pot fi folosiţi banii

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri